Fesztivál

Sétafesztivál 2022 Ősz

Budapest
2022. október 07. (péntek) 14:00 - 2022. október 09. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest

Idén ősszel már hatodik alkalommal rendezik meg az immár hagyománnyá vált Sétafesztivál című programot. 2018-ban hozták létre a rendezvényt, amelyen minden évben egy adott tematika köré szervezik városi sétákat, elsősorban a helyi zsidó vonatkozásra fókuszálva, de nyitottan minden egyéb ötletre is. Tartsatok velük!


Idén ősszel a Sétafesztivál témái a tudomány és oktatás. A pandémia ideje alatt szinte a vírusnál is gyorsabban fertőztek az áltudományos elméletek, és bár a járvány lecsengett, de a tudomány megkérdőjelezéséből nem "gyógyultunk" ki teljesen. Az idei Sétafesztivál üzenete az, hogy gondolkodni szórakoztató, és a tudomány érték. (Bárhogyan is alakul az időjárás!) Így gondolhatta Richter Gedeon is. A 150 éve született gyógyszerész emlékére ültetnek fát a Sétafesztivál első napján egykori lakhelyénél (XIII. ker., Katona József utca 21.).
A fesztiválon ellátogatnak az MTA székházába, a Földtani Intézetbe, körbesétálják a BME és az ELTE campusán, történeteket hallgathatnak a nyolcadik kerület iskoláiról. "Gondoljunk megbecsüléssel azokra, akik tudásukat nem féltve őrizgetik, hanem továbbadják másoknak."


A programok ingyenesek, de a korlátozott létszám miatt regisztrációhoz kötöttek.