Fesztivál

Sissi Őszi Tánchét - SŐT7

Helyszín:


Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a SŐT7 - Sissi Őszi Tánchét a Bethlen Téri Színház és a Közép-Európa Táncszínház közös szervezésében. A hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a VII. kerület Erzsébet7 nevű ünnepségsorozatához csatlakozik 2017. november 18. és 24. között, amikor is egy héten keresztül kortárs táncelőadásokat láthat a közönség. Ez a tánchét hagyományteremtő céllal indult, hogy minden év novemberében - Erzsébet nap köré szervezve - csatlakozzon a kerület névadója, Sissi királyné tiszteletére rendezett kulturális programokhoz. Az elmúlt évek programjához hasonlóan 2017-ben is a vidéki táncműhelyeket állítják fókuszba.
Miskolci Balett, GG Tánc Eger, Kecskemét City Balett, Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, Sopron Balett, továbbá a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium is szerepel a tervezett meghívandók között.
A fesztivál kínálatát közönségtalálkozók, kiállítás és táncfilmek is színesítik.

A Bethlen Téri Színházban megrendezésre kerülő tánchét célja a hetedik kerületi táncélet, illetve a Bethlen Téri Színház egyik fő pillérének, a kortárstánc műfajának népszerűsítése.

A fesztivál 0. napján bepillanthatunk a Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotásaiba, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.
Az előadás a Hagyományok Háza szervezésében valósul meg.

Linkek: