Fesztivál

Sportos Vakáció a Városban

Budapest
2019. június 17. (hétfő) - 2019. augusztus 31. (szombat) 23:59
Ingyenes

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest,

Iskolakapun kívüli program címmel egész éven át tartó programsorozatot szervez a Fővárosi Önkormányzat. Ennek keretén belül már harmadik éve rendezik meg a Sportos Vakáció a Városban elnevezésű nyári rendezvényt, mely – az egészséges életmód jegyében – ingyenes mozgásos és sportprogramokat kínál Budapest különböző helyszínein a vakáció két és fél hónapjában a szünidőt a városban töltő általános és középiskolások számára.


A rendezvények célja, hogy népszerűsítsék a rendszeres testedzést, a kiegyensúlyozott, aktív életmódot a tanulók körében, hogy társaságot, kellemes időtöltést biztosítson, élmény dús szünidőt szerezzen a gyermekeknek. A foglalkozásokra előképzettségtől függetlenül nagy szeretettel várják az edzők, programadók az érdeklődőket. A Fővárosi Önkormányzat ingyenesen biztosítja a lehetőségeket, mellyel az a szándékunk, hogy a gyermekekkel megszeretessék a sportot, a játék és a mozgás örömét, és hozzásegítsák a városban vakációzó gyermekeket a szabadidő aktív és egészséges eltöltéséhez. A változatos programokkal és helyszínekkel arra törekszenek, hogy minden korosztálynak és érdeklődésnek kínáljanak érdekes eseményt.

A tánc több stílusában, valamint judo, ökölvívás, labdarúgás, szektorlabda (gombfoci), kézilabda, röplabda, kosárlabda, sakk sportágakban és művészeti alkotások készítésében próbálhatják ki magukat a fiatalok. Mérkőzéslátogatás, egyéni és csoportos sport-, művészeti és kézműves foglalkozások, sor és kidobó versenyek várnak a vakációzó tanulókra.


A program a szünidő kezdetétől, azaz június 17-től indul, és egész nyáron, a vakáció teljes ideje alatt tart.