Fesztivál

Szabihíd 2019

Szabadság-híd
2019. július 06. (szombat) - 2019. július 28. (vasárnap) 23:55
Ingyenes

Helyszín:

Szabadság-híd
1053 Budapest, V. kerület

Élhető közterek legyenek Budapesten! A Valyo, város és a folyó egyesület kezdeményezésére a lakók előtt megnyitott SZABIHÍD, e célkitűzés jelképe.


Időpontok: Július 6-7., 13-14., 20-21., 27-28.


Köszönjük, hogy támogatod a Szabihídat! A Szabadság híd péntek éjféltől vasárnap éjfélig forgalommentes köztér. A Szabadság-híd megnyitást Budapest Főváros Önkormányzata támogatja. A SZABIHID projekt szervezését önkéntesek végzik, wc-t, áramot, vizet adományokból biztosítják.


A céljuk, hogy a híd közterület legyen, ezért a közterület szabályai szerint olyan programokat szervezel, amilyet csak szeretnél. De gondold végig, hogy tudod-e menedzselni a programodon lévő embereket, és például az általuk termelt hulladékot. Az ehhez kapcsolódó néhány szabályt az esemény alján találod.
Ha programot szeretnél szervezni jelezd nekünk a szabihid@valyo.hu címen.


Együttműködésben az Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programmal idén is teret adnak feltörekvő zenekaroknak. A Szabihíd nyitónapján, július 6-án egy dedikált színpadon mutatkozik be több friss produkció!


- Gyalogosan a teljes hidat használhatod, kivéve a déli járdát, ami a bringásoké.
- A déli járdán biztosítunk áthaladást a kerékpárosoknak. Ezt a területet kérik  hagyjátok szabadon.
- A 47-48-49-es villamos a Szabihíd ideje alatt nem közlekedik, az utasokat pótlóbuszok szállítják.
- Az autóforgalom a Szabíhd idejére a sokkal nagyobb kapacitású Petőfi és Erzsébet hidakra terelődik. 


A SZABIHÍDON NEM LESZ ÁRUSÍTÁS, kérjük, hozzatok magatoknak elemózsiát, italt, bármit, amire szükségetek lehet egy köztéren. Megtehetitek, hiszen ez egy egyszerű tér, ami nem mellesleg Budapest legszebb helyén van.


A Szabihíd teljes koordinációját és előkészítését a Valyo - Város és Folyó Egyesület önkéntesei végzik. Kérjük, támogasd őket egy vállveregetéssel, jó szóval a hídon vagy adományoddal a Magnet Banknál vezetett 16200151-18536955 számlaszámon vagy a Szabihídon található adománypultnál.


Valyo


A Város és Folyó Egyesület a Duna-partok felértékelésén dolgozik. A Duna, fővárosunk legnagyobb, legkarakteresebb természeti kincse, jelenleg utakkal elhatárolt, megközelíthetetlen. Partvonalán izgalmas, inspiráló, de többnyire elhanyagolt területeket látni. A csoport ezekre a helyszínekre a művészet és közösségfejlesztés eszközeivel hívja fel a figyelmet, és javaslatokat készít a hasznosításukra. Sok-sok Valyo projekt itt: valyo.hu


A Szabihíd közterület. SAJÁT FELELŐSSÉGedre tartózkodsz a hídon!
- Hozz ételt/italt! Tér van, árusítás nincs. Te se árulj.
- WC-t a budai hídfőnél találsz. Használd!
- Kukákat a híd mindkét végében találsz. Ne hagyj szemetet a hídon vagy a Dunában.
- Nyugodtan üldögélj a középső íven, de ne mássz feljebb a kijelölt résznél.
- A Szabihíd mindenkié. Érezd jól magad, de figyelj a körülötted lévőkre.
- Széket, puffot, párnát, kanapét hozz magaddal és amit hoztál, vidd haza!
- Szombat éjféltől vasárnap éjfélig a híd forgalommentes köztér. Csak az erre kijelölt, déli járdán biciklizz! Ugyanitt ne üldögélj! (A híd többi részén gyalogolj és üldögélj!)
- A Szabihíd politikamentes övezet. Politikai eseményt ne ide szervezz!
- Szervezz saját programot! A részletekért görgess lejjebb!
- A hídon hídmesterek dolgoznak. Ha bármi kérdésed vagy problémád van, fordulj hozzájuk! Ha ők kérnek valamit, segítsd őket!