Fesztivál

Szegedi Várjátékok

Helyszín:

Szeged

Információ:

15 éves a Szegedi Várjátékok!

Számtalan érdekes program és darab közül lehet válogatni, mind a felnőttek, mind a gyermekek számára. Július 06.-án, csütörtökön veszi kezdetét a gyereknapok, július 13.-ától, csütörtöktől pedig már felnőtt előadásokkal várják a nézőket.

Janik László és Varga Bálint páros egy újabb nagysikerű magyar ifjúsági darabot fog adaptálni. Ez pedig nem más, mint Nógrádi Gábor: Gyerekrablás a Palánk utcában c. regénye, így egy újabb ősbemutatóval gazdagodik a város (július 21-én).

Idén is sok gyerek és ifjúsági előadás lesz látható. Nagyobb hangsúlyt helyeznek a szervezők az ingyenes programokra, így délutánonként külön foglalkozásra és előadásokra várják a gyerekeket. Lesz megint állatsimogató és lovasszekerezés is.

A felnőtteknek is igazi kuriózumként kínálják Szabó Magda: Ajtó c. előadását Hegyi Barbara főszereplésével és Ivancsics Ilona és színtársai a Színházkomédiát hozzák el, Koltai Róbert rendezésében. Szerepelnek többek között: Kertész Péter; Ábrahám Edit; Ivancsics Ilona; Farkasházi Réka? apropó! Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyermeklemeze kapta idén a Fonogram díjat. Őket is láthatja a közönség.

Vélemény: