Fesztivál

Szentendrei Teátrum és Nyár 2017

Helyszín:

Szentendre

Információ:

A 2017-ben július 7-étől augusztus 20-ig tartó programsorozat vázát a színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját, illetve koprodukcióban bemutatott előadásai adják. A másfél hónap alatt Szentendre belvárosának 6 helyszínén 25 produkció lesz látható, hallható. A játszóhelyek más-más profillal működnek, így külön helye lesz a nagyszínházi produkcióknak, a monodráma és kamara előadásoknak, a koncerteknek, az ifjúsági programoknak és a gyerekelőadásoknak. Az idei év programsorozatának háziasszonya Für Anikó.

A szezon legnagyobb szenzációja a Szentendrei Teátrum és a Co-Opera közös bemutatója, Gioachino Rossini: A sevillai borbély című kétfelvonásos vígoperája lesz, KERO rendezésében.

Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben két további új bemutató is színpadra kerül az idei nyáron: Szép Ernő Vőlegény című színműve Novák Eszter rendezésében, Kovács Patríciával és Szabó Kimmel Tamással a főbb szerepekben, illetve a Lengyel Nagy Anna történetei alapján készült Élet.történetek.hu című előadássorozat első darabjának bemutatója.

A Barcsay Múzeum udvara a zenének ad régi-új otthont: a Gáspár Károly Trió, a Karosi Júlia Quartett, a Syrius Legacy, a Borbély Mihály Trió Dés Andrással, és Szabó Dániellel, valamint, a Harcsa Vera - Gyémánt Bálint Duó lép fel majd a felújított belső udvaron.

A Dunaparti Művelődési Ház udvara a fiatalabb generációk bázisa lesz. A Szentendrei Teátrum FRISS című programsorozata, az alternatív és független színházi előadások sora egyrészt bemutatkozási lehetőséget nyújt a színész-hallgatóknak, pályakezdő színészeknek, másrészt az ő generációjuknak nézőit is bevonzza a színház világába.
Szintén ez a helyszín ad otthont a vasárnap délelőtti gyerekelőadásoknak is: Hős Miklós-nak a pécsi Márkus Színháztól, az Aranyszamár Színház Aranyecset-jének, a Nyári Bábszínház előadásának és a Makám Együttes Bogárbál című gyerekkoncertjének. A HEPP!!! című cirkuszi bohócjátéka pedig a Városháza udvarán kerül majd színre.Vélemény: