Fesztivál

SzólóDuó 2018 Nemzetközi Tánc Fesztivál

Helyszín:


1117 Budapest, XI. kerület Kőrösy József utca 17.

1097 Budapest, IX. kerület Tagló utca 11-13

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2018 januárjában, tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált.


A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel. Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket.


A SzólóDuó Fesztivál 2005 óta egy nemzetközi szakmai találkozó, s mint ilyen, kiváló alkalmat ad arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között. Az Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzelését szabadon bemutathassa.


Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve önálló alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat.


A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2018 Gálaesten - 2018. január 13-án láthatja majd a közönség.


Az idei, több mint 80 pályázatból, 4 jelölőkör keretében szakmai zsűri válogatta ki a programba kerülő 23 verseny produkciót, melyből 20 koreográfiát láthat a közönség.


A versenyprogram 2018. január 11-12. között kerül megrendezésre a MU Színházban, ahol a továbbjutott versenyzők mutatják be munkáikat.


A produkcióknak, mint egységes önálló műveknek a fesztivál adja a premierjét, tehát a közönség garantáltan új, vagy ebben a formában soha nem látott alkotásokat láthat.


A gálaesten az idei év legjobb produkció mellett fellépnek lengyel vendégeink, Anna Piotrowska, Artur Bieńkowski és Alexey Torgunakov.


 


A fesztivál ideje alatt a korábbról jól ismert kísérőprogramok is megrendezésre kerülnek. Helyszíneinken az Ork-Kota Platform 2018 (Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezése) keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. A kísérőprogramok részét képzik azok a nyitott, szakmai beszélgetések is, melyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.


Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány - MOHA- Mozdulatművészek Házában szakmai workshop-ok keretében, Anna Piotrowska és Góbi Rita kurzusára várják a profi és kezdő táncosokat.

Linkek: