Fesztivál

Tállya BBQ Verseny & Fesztivál

Helyszín:

Tállya

Információ:

A magyar BBQ történetének fontos mérföldkövéhez érkeztünk: 2017. október 13-15. között kerül megrendezésre az első hivatalos, pontszerző, pénzdíjas barbecue verseny (Master Series Sanctioned Contest) Magyarországon, a KCBS - Kansas City Barbeque Society védnöksége alatt, a tokaji borvidék szívében, Tállyán. A KCBS fő küldetése a barbecue műfajának, szemléletének népszerűsítése. A KCBS a világ első számú barbecue-szervezete, amely több mint 20.000 tagot számlál.
A 6400 EUR összdíjazású verseny során közel 40 hazai és külföldi BBQ csapat fog egymással megmérkőzni. Az Európa minden szegletéből érkező csapatok 5 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. A KCBS felajánlása szerint ezen kívül a legjobb helyezést elérő magyar csapat szabadkártyát kap a 2018-as Jack Daniel's világbajnokságra. A verseny Magyarország egyetlen világörökségi borvidékén, Európa mértani középpontjában, Tállyán kerül megrendezésre, a különleges hangulatú szüreti időszakban, kísérőprogramja pedig egy nagyszabású, hamisítatlan blues- és borfesztivál lesz, izgalmas zenei és családi programokkal, utcazene versennyel, egyedi gasztronómiai- és borélményekkel. A verseny és a fesztivál a Tállyáért Egyesület szervezésében, a BBQ Expedition szakmai felügyeletével, valamint az Oroszlános Borhotel, a Colas Északkő, a Big Green Egg és a Márton Birtok támogatásával valósul meg.

Kísérőprogramok: Tállya BBQ Fesztivál
Mialatt a versenycsapatok felépítik bázisaikat és kezdetét veszi az egész nap és egész éjszaka tartó sütés, a szomszédos Maillot kastélyban és kertjében egy igazi blues fesztivál várja a látogatókat, blues koncertekkel, színvonalas gyerekprogramokkal, valamint a magyar és amerikai kultúra találkozását jelképező kulturális csemegékkel: népi zenekarral kísért magyar táncházzal, amerikai pop up whiskey bárral. A Blues Nagyszínpadon fellép a Ripoff Raskolnikov Band, a Jambalaya, a Pribojszki Mátyás Band, Hangácsi Márton és a Sonny and his Wild Cows. A péntek este különlegessége Hobo Jim Morrison estje lesz, az Amerikai ima. A gyerekeket Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertjével, a Tarisznyás Műhely kézműves foglalkozásaival és fűzfa játékokból álló játszóterével és a Zenebona Társulat két zenebohócának mulatságos előadásával várja a fesztivál.
A fesztivál másik helyszíne a 400 éves Szirmay kúriában kialakított Oroszlános Borhotel lesz, ahol borélmény programok, borkóstolók, piknikkosaras dűlőtúrák és gasztroélmények várják majd az érdeklődőket, valamint egy különleges zenei programnak is részesei lehetünk itt, hiszen a Zeneszöveg.hu Utcazene Versenyén résztvevő zenekarok produkcióit hallgathatjuk meg egy-egy pohár kiváló tállyai bor elkortyolása közben. Az Oroszlános étterme két alkalommal is izgalmas bor-étel párosításokat felvonultató borvacsorával várja a kulináris élvezetekre vágyókat.
Szirmay gróf szüreti étkeit felvonultató menüsorral is készülnek.

Vélemény: