Fesztivál

Téli Etyeki Piknik

Helyszín:


Etyeki Piknik tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal! Január 20-án, 9.00 órakor disznóvágás, 10.00 órától borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves vásár, forraltbor-főző verseny és számos érdekesség! Gyere, és kóstolj bele a vidék ízébe! A buszok Kelenföldről indulnak, és Te?


Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként rendezik meg az etyeki Gasztrosétányon, azaz az Újhegyi pincesoron és a Szépvölgyben. Ezen alkalmakkor kinyitnak a helyi pincék és kézművesek, hogy vendégborászaik társaságában megmutassák és kóstoltassák remekeiket: bort, sajtot, sonkát, párlatot, süteményt, csokoládét és még számos rendkívüli finomságot. Ha ez még nem lenne elég, izgalmas programokat is szerveznek. Például részt lehet venni a 9.00 órakor kezdődő látvány disznóvágáson is vagy a „Pohárral a kézben” pincetúrán, esetleg meg lehet tekinteni a szablyás pezsgőnyitást is! Alább közöljük a részleteket, hogy mely pincénél, kivel és mivel találkozhatunk. 


 


A PINCÉK PROGRAMJA ÉS KÍNÁLATA:


 


Aubergine Terasz



  • Padlizsán- és zakuszkakrém csészében

  • Disznótoros lakoma

  • Aubergine és classic burger

  • Erdélyi rakott káposzta


 


Desszert Pince



  • Rumos meggyel tűzdelt gesztenyepüré

  • Banánpuding karamellszósszal

  • Télűző „csupacsoki” sütik

  • Kávé, tea, forró csokoládé


 


Gradowski Birtok



  • Gradowski Birtok borai Szekszárd-Görögszóból

  • Forralt bor, házi sültkolbász, töltött káposzta, falusi szilvalekváros hájas


 


Milán Pince – Zalán Faház



  • Csülök, sült kacsacomb párolt káposztával és törtburgonyával

  • Sültkolbász, lángos, házi rétes


 


Sobol Pincészet és Erdélyi ízek udvara



  • Húsgombócos csorba

  • Édes káposztába göngyölt kukoricadarás hús, erdélyi miccs faszénen sütve

  • Reneszánsz korabeli fűszeres bor, Tarpa pálinka, farsangi puncs


 


Gombai Pezsgőpince



  • Pezsgő és borkóstoló, forralt bor

  • Szablyás pezsgőnyitás


 


Árpás Laci Sonkamester Pincéje: Nádas Borműhely (Etyek), Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (Villány)



  • 09.00 órától látványdisznótor

  • Látvány malacsütés, kemencés ételek

  • Ásós Attila énekel és zongorázik

  • Gyurma Trend, Sápi Kézműves Gyümölcsborok, Váli-völgyi Kecskefarm


 


Halmi Pince



  • Folyóborok, borpárlatok, kézműves szörpök és lekvárok

  • Levendulás mentás fröccs és fűszeres forralt rozé


 


Takáts Pince



  • Lángos, sült hekk, sültkolbász, babgulyás, pacalpörkölt

  • Anikó asszony házi palacsintái


 


Szent Orbán Pince



 


Kácsor „Kíra” Pince



 


Tátrai Pincészet



  • A pincészet borainak kóstolója és vására


 


Rezeda Terasz



  • Babgulyás cipóban, mázas oldalas, sütőtökös whoopie pie

  • Újévi kocsonya és resztelt máj


 


Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)



 


Dvorák Vendégudvar



  • Parasztudvar-látogatás: birka, kecske, liba, kacsa és kicsinyeik

  • Füstölt vásár és falusi ízek: újhegyi betyárleves, csülkös-körmös pacalpörkölt, vörösboros csülökpörkölt, disznótoros párolt káposztával, malacsült és diósszelet


 


Debreczeni Pince: Debreczeni-Ferenczi családi borászat (Etyek és Szekszárd)



  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolása, értékesítése

  • Meleg- és hideg ételek (hurka, kolbász, sült oldalas, kocsonya, borkorcsolyák), palacsinta

  • Tea, forralt bor

  • Élő harmonika zene

  • Etyeki SajtútÁllomás

  • Sajtkülönlegességek és túródesszert

  • Etyeki Czimeres Pálinka


 


Rókusfalvy Birtok: Dúzsi Tamás és családja Pincészet (Szekszárd)



  • 10:00 óra Forraltbor-főző verseny (zsűrizés 12.00 órakor)

  • 11:00 óra „Pohárral a kézben” – két óránként induló rendhagyó pincetúra vezetett borkóstolóval

  • 11:00-16:00 óráig gyermekprogramok

  • Forralt bor és forró tea sparhelten


 


 

Linkek: