Fesztivál

Tőserdei Gasztronómiai Fesztivál

Tőserdő
2019. június 08. (szombat) 10:00 - 2019. június 09. (vasárnap) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Tőserdő
6065 Lakitelek,

TŐSERDEI GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁL 


A gasztronómia a kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya vagy művészete. Óriási nyárköszöntő - főleg helyi ételkülönlegességeket bemutató és hagyományt teremtő - két napos (nem belépős) 10 órától 20 óráig gasztronómiai fesztiválra invitál mindenkit a Tőserdőért Alapítvány. Megízlelhetjük ismét a híres Talmácsi fagylaltot, a még híresebb Döme Büfés sült hekket és az Anna Presszós rétest és süteményeket is! Aki még nem ismeri a helyi sajt finomságokat (Orsi Sajtház),  a V és VA Teasüteményeket vagy a 100%-os Floravit gyümölcsleveket, a helyszínen ezeket is megtalálja. A tervek szerint a helyi lakiteleki civilszervezetek is bográcsos ételkülönlegességekkel várják a kedves látogatókat. Már van jelentkező aki a halászlé főzési tudományát mutatja be..
A Tőserdei Vadásztársaság is már nagy elánnal készül a rendezvényre és Vadhúsból főznek bográcsba pörköltet mind a két napon. Vacsorára nem biztos, hogy marad a finomságból így főleg ebédre érdemes időzíteni. Egész napos gasztronómia főként déltől csúcsosodik ki, hiszen onnantól készülnek el a bográcsos finomságok így egy nem szokványos családi ebédet is be lehet tervezni. Igyekszenek sok ülőhelyet biztosítani.
Tekintettel arra, hogy ez lesz az első ilyen jellegű fesztivál így a várható vendég létszámot nem tudják előre, ezért nehéz kalkulálni a kereslet-kínálat mennyiségével. A helyi gasztronómiai egységek maximális dolgozói stábbal és árukészlettel várják a kedves vendégeket.
 A rendezvény helyszíne: Talmácsi Fagyizó, Döme Büfé, Parkoló teljes területe és ha az is kevés lesz, akkor a tőserdei régi Kemping.
Szombaton és vasárnap délelőtt 10:00 órától este 20:00 óráig a lenti nagy parkolóban várnak mindenkit szeretettel!


 


 

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás