Fesztivál

V. Budapesti Halfesztivál a Városligetben

Helyszín:

Budapest

Információ:

A korábbi halfesztiválok sikerén felbuzdulva még nagyobb területen kerül megrendezésre az V. Budapesti Halfesztivál, mely a két évvel ezelőtti nagy sikerre való tekintettel visszatér a Ligetbe és újra ingyenes lesz!
2017. február 10-én, torkos péntekkel nyitja meg kapuit a rendezvény, mely egészen 2017. február 12-ig várja látogatóit.

Az V.. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek.

Az V. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé teszik, ugyanis a magyar ízek mellett a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetnek.

A rendezvényen természetesen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus sushin, a pad thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon át egészen az angol fish & chipsig.

A vendégországok ételei mellett az V. Budapesti Halfesztiválon az év hala, a szürkeharcsa kiemelt figyelmet kap, így a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek majd a hal elkészítésének variációival.

Torkos péntek, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz hazai és nemzetközi halétel és színvonalas programok várnak minden kedves látogatót!


A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnék a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. Mára azonban kezd feledésbe merülni, a magyarok évi halfogyasztása átlagosan 4 kg/év/fő, mely érték Európában a legalacsonyabbak közé tartozik. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére.

Másik kiemelt cél felhívni a figyelmet a hazai élővizeink, elsősorban a magyarországi Duna vízének tisztaságára. 2007-ben a tíz legveszélyeztetettebb folyók közé sorolták a Dunát. Az azóta elindult kezdeményezéseknek köszönhetően a vízminőség általában javult, de további erőfeszítésekre van szükség.

A rendezvénnyel szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékeire (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizeink tisztaságának védelmére.

Vélemény:


február 13. 21:16
a felhozatal bőséges volt és a harcsás ételek finomak voltak :) egyedül az árak zavartak..ebben mindenki nagyon egységes volt..egy előkelő étterem árszintjén mozogtak
minden ételnek 800 Ft/ 10 dkg-tól indult felfelé ami kb 2600 Ft + köret = 3300 Ft/ adagra jött ki (ugye amit vagy állva fogyasztasz vagy fapados büféasztalnál)
.....na most így kóstold végig a kínálatot!
viszont a helyszín és a környezet (városliget és a műjégpálya) hozzátette a maga romantikus hangulatát - remek nap volt! :))

február 8. 21:57
Torkos Péntek a Halfesztiválon az akcióban résztvevő kiállítóknál! Mit lehet 50 százalékos kedvezménnyel kóstolni? Sült halat,tiszai halászlevet óriás bográcsból, harcsából készült ételeket, kürtős kalácsot és még rengeteg finomságot" https://www.facebook.com/events/316247595436558/permalink/333253653735952/
..a harcsából készült ételeket meg fogom kóstolni hétvégén! :)

február 6. 23:34
aha. \"A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része\" Igen, de sajnos azokon az árakon amin kínálják nem életszerű. Ez nem ismertetés hanem lehúzás.

Összes hozzászólás