Fesztivál

V. Nemzetközi Söröm

Dugonics tér
2019. július 12. (péntek) 14:00 - 2019. július 14. (vasárnap) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Dugonics tér
6720 Szeged, Dugonics tér

„Iszunk egy sört a Dugonics téren?”


A Tisza Expo Zrt. szervezésében, 2019. nyarán ötödik alkalommal kerül megrendezésre a szegedi Dugonics téren, a Nemzetközi Söröm fesztivál, ahol magyar- és külföldi sörfőzdék is megjelennek és bemutatják az érdeklődők számára sörkülönlegességeiket.
Felkutatják az ország számos kis sörfőzdéjét is, hogy megmutassák, a sztereotípiák ellenére a magyarok nem csak borokat, hanem remek söröket is tudnak készíteni. A három napos rendezvény során olyan kézműves sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg a fesztiválra kilátogatók, amelyeket csak nagyon ritka esetekben találnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken.
Garantálják, hogy még azok is találnak kedvükre való ízvilágot, akik ezelőtt elzárkóztak a sörfogyasztás minden formájától. A jó hangulatról azonban nem csak a finom italok, ízletes ételek, hanem az igényes és lendületes zenei programok, valamint a változatos ügyességi játékok is gondoskodnak. Ne feledd… társaságban finomabb, hozd el a barátaidat is!


Mindhárom napon a tematikához megfelelően szeretnék bemutatni a sörkultúrát. A rendezvényen nagy hangsúlyt fektetnek a sörgasztronómiára és -különlegességekre, valamint a hozzájuk megfelelően párosított ételekre. Továbbá bemutatják a minőségi sörkészítés kultúráját és a hazai illetve a nemzetközi sörök ízvilágait. A cél, hogy a sörkedvelőkkel megismertessék a kisiparos sörfőzdéket és azokat a sörfőzőket, akik termékeit még csak elvétve találják meg a hipermarketek polcain.


A V. Nemzetközi Sörömön a megszokott hangulatos és egyben egyik legcsodálatosabb tere, a Dugonics tér adja a helyszínt. Sokkal közelebb hozva az embereket egymáshoz és nemzeti kultúrákban gazdag programokkal ismerkedhetnek meg, táncolhatnak együtt:


- július 12-én – Hawaii nap: Egzotikus ízek a sörök világában ma már nem elképzelhetetlen: ananász-lime, banán, kiwi, citrom és mangó söröket kóstolhattok. Bátrabbak csípőjük ringatásával elsajátíthatják a Hula tánc alapjait. A virágfüzért és a fűszoknyád otthon ne felejtsd!


- július 13-án – Székely nap: Határon túli magyarság hagyományainak bemutatása, zenés és táncos programokkal, kézműves bemutatókkal, remek székely ízekkel és a közkedvelt Csíki sörrel.


- július 14-én – Görög nap: A kultúra bölcsője - gazdag hagyományok országa, amihez elengedhetetlen a tánc és az élettel teli zene. A „bouzouki” felcsendülése után, senki nem marad ülve!