Fesztivál

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Gödöllői Királyi Kastély
2019. május 23. (csütörtök) 07:00 - 2019. május 26. (vasárnap) 10:00

Helyszín:

Gödöllői Királyi Kastély
2100 Gödöllő, Grassalkovich Kastély

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára a régió, sőt az ország egyik legnagyobb filmes, természet-, környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett.


A Fesztivál és annak kísérő rendezvényei egy sikeres, komplex programmá nőtték ki magukat, amelyben a hangsúlyok eltolódtak 2019-re. Idén már nemcsak egy Nemzetközi Filmszemle kerül megrendezésre Gödöllőn május 24-26. között, hanem egy Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, amelynek mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével.


A természet- és környezetvédelem hatékonysága mára civilizációnk fennmaradásának alapja. A Fesztivál azért jött létre, hogy ráirányítsa erre a figyelmet, továbbá hogy megalkossa az Ember és a Természet Fesztiválját!


Nagyon fontos eredménye a Fesztiválnak, hogy minden művészeti ágat megszólít pályázataival. A profi és amatőr művészek, a fiatalok bevonásával minden évben friss alkotásokat generál, amelyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, bemutatva, felhasználva annak újrahasznosítható, környezettudatos elemeit.


2019. év kiemelt témája „A VÍZ”! A Fesztivál vázát a Filmszemlék és a Természet- és környezetvédelmi vásár adja. A Filmszemlék filmjei már hagyományosan 6 helyszínen kerülnek vetítésre, amelyek között kiemelt helyszíne lesz a természetfilmeknek, animációs filmeknek és a dokumentumfilmeknek. A Fesztivál lehetőséget ad a család minden tagjának, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelő szórakozzon, filmeket nézzen, majd pihenésként a vásárban kikapcsolódhasson, ahol szakmai partnereink bemutatóit, játszóházait találják.


A Fesztivált művészeti produkciók, kiállítások színesítik: Máté Bence szabadtéri fotókiállítása, "Varázslatos Magyarország", az "Ember és Természet" diák fotósok, valamint a Térségi fotósok kiállítása, a "Trash Art Magyarország 2019" szoborpark, esténként a "Jam for Nature" és meghívott előadók koncertjei.


Az idei év nagy újdonságai: Fesztivál vízesés, Pet-race, Vidék-kalandozás az érzékeinkkel, Alsópark növényei, állatai - szellemi és ügyességi pálya gyerekeknek, kreatív játszótér, környezetismereti szabaduló szobák és még sorolhatnánk….