Fesztivál

V. Szent István Napi Borünnep

Nagymaros
2019. augusztus 17. (szombat) 19:00 - 2019. augusztus 19. (hétfő) 23:55
Ingyenes

Helyszín:

Nagymaros
2626 Nagymaros,

Borkóstolás földön és vízen! Gasztronómia és kultúra a Dunakanyarban, a visegrádi várral szemben. Borutca neves pincészetekkel, tűzijáték, hajózás borkóstolóval és két napon keresztül szórakoztató programok Nagymaros Fő terén és a Duna partján, díjtalanul. 
Nagy Fero és a Beatrice, Midlife Crisis koncerttel, tűzijátékkal 11 borvidék több mint 20 borászatával ünnepel Nagymaros- 19-én hajókirándulás borkóstolóval (külön jegyvásárlás), mindkét nap színes programok (térzene, táncbemutatók, blues, jazz, utcabál) és ínycsiklandozó ételek várják Önöket a Duna partján.
Idén először" 0. Bemelegítő nap" augusztus 17-én szombaton!


A Fő tér alsó részén, a Béla király sétányon a Duna partján épül fel a Borutca. 11 borvidék több mint 20 pincészete várja az idelátogatókat mindössze 50 kilométerre Budapesttől. A Nyugati pályaudvarról óránként induló vonatokkal kényelmesen eljuthatnak a városba. Augusztus 18-án 10.00 órakor nyit meg a Borutca, ami 01.00 óráig tart nyitva, 19-én 10.30.-01.00 óra között kóstolhatják a kíváló borokat. A rendezvény hivatalos kóstoló poharát a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolhatják meg, illetve itt válthatják azt vissza. Mindkét nap színes programok (térzene, táncbemutatók, blues, jazz, utcabál) szórakoztatják az idelátogatókat.18-án este a Kitti Live majd Nagy Fero és a Beatrice lép fel, őket D. J. Sylvester követi. 19-én egész délután zajlanak a programok a kis és nagyszínpadon, operett, musical, Radio Live együttes, este a VOLT Fesztiválról és sok más remek buliról ismert Midlife Crisis zenekar lép fel, amelyet a hagyományos tűzijáték követ, majd D. J. Radnai éjfélig szórakoztatja a közönséget. 19-én délután hajókirándulást is szervezünk borkóstolóval, erre külön kell jegyet váltani. A borok mellé természetesen finom ételek is várják a hozzánk látogatókat!


Résztvevő pincészetek: Borháló Vác (Molnár Pincészet Mór, Jekl Pincészet Villány) Dóka Éva pincészet (Zala), René's Wine Heaven (Mátra), Teleki Villány, Koch Borászat (Hajós-Bajai Borvidék), Laposa Borbirtok (Badacsony), Mokos Pincészet (Villány), Monavin (Áts Károly Tokaj, Balla Géza Erdély), Sanzon Tokaj, Sápi Gyümölcsborok, Borgarázs Manufaktúra (Dunabogdány) Heininger Pincészet (Nagymaros), Lingvay Pincészet Vác, Varsányi Pincészet (Eger), VinArt (Villány), Bor-Piac (Sauska pincészet) Abasári Olaszrizling Borbarátok Köre.
Idén először 0. "Bemelegítő nap augusztus 17-én szombaton!
Termelői piac (7.00-12.00 Fő tér), kerékpár csúcsgyűjtő túra a Cédrus Egyesület szervezésében, egész napos kajaktúra borkóstolóval a BTZ Kajak-kenu Csónakkölcsönző és a V4 bisztro szervezésében (információ: kajakra.btz@gmail.com), Nagymaroson élő és Nagymaroshoz kötődő művészek kiállításának megnyitója 17.00 Művelődési Ház, Dagda Együttes skót-ír koncertje táncházzal a Sigili Galériában 20.00 (belépőjegy 1500 Ft) .


A belépés ingyenes, a rendezvény kutyabarát.