Fesztivál

V. Veszprémi Auer fesztivál

Helyszín:

Megyeháza
8200 Veszprém, Megyeház tér 1.
Hangvilla
8200 Veszprém, Brusznyai utca 2.
Szent Imre Piarista- és Helyőrségi templom
8200 Veszprém, Vár utca 12-14
Érseki Palota
8200 Veszprém, Vár utca 16
Szent Mihály Székesegyház
8200 Veszprém, Vár utca 18-20

Július 30. és augusztus 4. között a Mendelssohn Kamarazenekar ismét megrendezi az Auer Lipót nevével fémjelzett nemzetközi zenei fesztivált, hogy Veszprém festői városába elhozza azokat a művészeket, akik a zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel.
2015 óta olyan világhírű elóadók tisztelegtek Auer emléke előtt Veszprémben, mint Gidon Kremer, Mischa Maisky, Vadim Repin, Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Baráti Kristóf, Frankl Péter, Kelemen Barnabás, Borodin Vonósnégyes, Yuri Bashmet, Kodály Kvartett, Keller Kvartett, Ránki Dezső, Balázs János.


Az idei fesztivál sztárja Maxim Vengerov, világhírű hegedűművész, a vendégek között pedig ott találjuk a Deutsche Gramophone egyik legújabb sztárját, az izraeli Avi Avital mandolinművészt, valamint Terje Tønnesen hegedűművészt, a Norvég Kamarazenekar vezetőjét, akik a Mendelssohn Kamarazenekar élén állnak színpadra. Veszprémbe érkezik a lipcsei Tamás templom kórusából alakult Amarcord Ensemble, és fellép az Auer trió is.


A rendező Mendelssohn Kamarazenekar nagy hangsúlyt fektet a fiatalabb nemzedék képviselőinek meghívására is, mint például a Zeneakadémián megrendezett Weiner Kamarazenei Verseny és a Bartók Világverseny díjnyertesei.


A koncerteket több veszprémi helyszínen rendezik: a Megyeháza Szent István-termében, az Érseki Palota dísztermében, a Szent Mihály Székesegyházban és a „Hangvillában”.