Fesztivál

Városmajori Színházi Szemle

Helyszín:

Budapest

Információ:

Kihirdették a 2017-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelynek keretében idén hat város hat legjobb zenés, szórakoztató előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A háromtagú szakmai bizottság Papp Tímea, Stuber Andrea és Urbán Balázs színikritikusok több mint ötven, 2016. március 1. és 2017. február 20. között bemutatott vidéki és határon túli színházi előadás megtekintése során választotta ki azokat a produkciókat, amelyek szórakoztató jellegük mellett a művészi megvalósítás szempontjából is kiemelkednek a kínálatból, ugyanakkor megfelelnek a Városmajori Szabadtéri Színpad technikai adottságainak is.

A versenyprogramba javasolt előadásoknál a válogatók a színészi alakítások színességét, a professzionális társulati munkát, illetve a művek újszerű megközelítését emelték ki. A nyárindító Városmajori Színházi Szemlében idén a klasszikus szórakoztató műfajok képviseltetik magukat, zenés előadások és komédiák, de Feydeau-bohózat és népszerű operett is szerepel a programban. Bemutatkozik a nyíregyházi, miskolci, szombathelyi, kecskeméti, csíkszeredai és szabadkai társulat, amelyek közül többen a Városmajori Szemle visszatérő vendégei. Az előadásokat olyan neves rendezők állították színpadra, mint Béres Attila, Lendvai Zoltán, Mohácsi János, Rusznyák Gábor, Tasnádi Csaba és Szőcs Artur.

A Városmajori Színházi Szemlét 2017. június 22. és július 11. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire.

A 2017. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Déry Tibor - Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)
Tóth Ede: A falu rossza - Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)
Peter Shaffer: Amadeus - Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)
Szirmai Albert - Bakonyi Károly - Gábor Andor: Mágnás Miska - Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)
Georges Feydeau: A hülyéje - Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)
Vadnay László - Békeffi István - Márkus Alfréd: Tisztelt Ház - Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)

A négy fős szakmai zsűri:
- Ullmann Mónika színművész,
- Kozma András dramaturg, a Nemzeti Színház tagja,
- Oberfrank Pál színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója,
- Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója.

A díjátadóra immár hagyományosan szeptember elején kerül majd sor.

Vélemény: