Fesztivál

"Vászonról a kifutóra"

Helyszín:

Budapest

Információ:

Ingyenes képzőművészeti programkavalkád indul 2017. szeptember 15-től az Allee Bevásárlóközpontban. A kiállítótérként és műteremként is szolgáló Allee Art Gallery-ben az érdeklődők október 15-ig három kortárs festő - Bardon Barnabás, Gaál Katalin, Rózsa Luca Sára - alkotásait csodálhatják meg, illetve munka közben is megnézhetik a művészeket, hiszen egy hónapon keresztül az Allee lesz élő alkotóműhelyük.

A képzőművészeti élet hagyományos színtereinek - galériák, kiállítóterek, múzeumok, műtermek és vásárok - sajátos atmoszférája a művészeti közegben kevésbé jártas befogadók számára sokszor nehezen értelmezhető. A bevásárlóközpontban életre hívott művészeti projekt azonban arra tesz kísérletet, hogy közelebb vigye a magas művészetet a mindennapok világához.

A projekt során műteremmé alakuló üzlethelyiségben dolgozó három művészt egy-egy, a műtermük mellett installált kabinet-kiállítás mutatja be. A projekt így lehetőséget biztosít arra, hogy a bevásárlóközpont látogatói beleshessenek az alkotófolyamatba, szóba elegyedhessenek az alkotókkal és megismerkedhessenek a művészek néhány korábbi alkotásaival. Sőt, ha beleszerettek valamelyik műtárgyba, azt azonnal meg is vásárolhatják.
Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja, hogy társadalmi szerepvállalása során felhívja a figyelmet a művészet, ezen belül is a képzőművészet társadalmi értékére, a fiatal tehetségek művészetének támogatására is.

A földszinti folyosón 6 ikonikus festőművészt (Szinyei Merse Pál, Lotz Károly, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar, Victor Vasarely) megelevenítő egyedi tárlaton ismerhetik meg a látogatók a magyar festészet kiemelkedő alakjait. Mindezeken túl a Képzőművészeti Egyetem festőszakának jelenlegi és már végzett hallgatói bárki portréját szívesen elkészítik, melyet a kedves látogató haza is vihet.

Két hosszú hétvégén, 2017. szeptember 29. és október 8. között, 16 monumentális tánc- és divatshow keretében elevenednek meg a világ leghíresebb festményei. A modellek és táncosok segítségével életre keltett képek között látható lesz Leonardo da Vinci, Picasso, Dalí, Frida Kahlo, Van Gogh, Szinyei Merse Pál és más ismert festők remekművei. A bemutatásra kerülő 2017-es őszi- és téli divatkollekciót az Allee szakembergárdája Lukács Gabi és Lakatos Márk segítségével álmodta a színpadra.

Természetesen különböző nyereményjátékok is várják a látogatókat. A művészetek iránt érdeklődők online festményfelismerő kvízzel tehetik próbára tudásukat; aki pedig 5000 Ft felett vásárol bármelyik üzletben, partnerével firenzei utazást nyerhet, páros belépővel az Uffizi képtárba.

Helyszín: Alle Bevásárlóközpont

Fotók: Baricz Árpád/Allee

Vélemény: