Fesztivál

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Helyszín:


2600 Vác, József Attila sétány

Laza, fröccsözős, ottalvós, bulikázós, vízpartos, naplementés, egy új helyszínt felfedezős – ez a VéNégy fesztivál Vácon!


Idén hatodik alkalommal rendezik meg a váci Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót, amely az elmúlt években a V4 országok egyik legrangosabb kulturális eseményévé nőtte ki magát. A rendezvény legfőbb célja a közel hétszáz éves múltra visszatekintő és 1991-ben újra életre hívott visegrádi együttműködés kulturális jellegének erősítése. Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét 2017. július 1. és 2018. június 30. között, ezért az idei VéNégy Fesztivál ünnepi díszelőadással kezdődik a V4 elnökség átadása alkalmából.


A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó során a V4 országok egy-egy színházi társulatát hívják meg az eseményre, ezek mindegyikéből 3-4 színész egy aktuális kulturális-történelmi témát körüljáró szakmai workshopon is részt vesz. Így az esemény egyrészt közvetíti a nézőknek a visegrádi országok színházművészeti értékeit, másrészt arra is lehetőséget ad, hogy az ide érkező színművészek is megismerjék egymás kultúráját. A színházi produkciókat követő esti könnyűzenei koncertek mellett csoportos sport és zenei programok várják a résztvevőket. A fesztivál könnyűzenei kínálatában hazánk legismertebb együttesei mellett V4 országokból érkező zenekarok is fellépnek majd.


A VéNégy mindazoknak szól, akiknek a legnagyobb fesztiválok talán már túl nagyok, de azért szívesen megnézik a legjobb hazai és V4 országokból érkező koncert zenekarokat, akik szívesen ejtőznek és fürdőznek árnyas vízparton – képzeljük el, mintha felvinnénk Vácra a Római-partot, akik vevők a kortárs színházi kultúrára is, szívesen megnéznek nem csak hazai, de lengyel, cseh vagy szlovák társulatokat is, s akik aztán este és éjszaka szívesen táncolnak DJ-k zenéire. És persze azoknak, akik imádják a Dunakanyart, köztük azoknak a budapestieknek, akik szívesen mozdulnak ki a fővárosból és annak agglomerációjából, de örülnek, ha négy nap zenés-bulizós, kultúrával teli vakációért nem kell messzire utazni.


Akik már biztosan ott lesznek: Belga, Punnany Massif, Tankcsapda, Ivan and the Parazol, Vad Fruttik, Kiscsillag, Quimby.


 

Linkek: