Fesztivál

VII. Forraltbor Fesztivál

Örkény
2018. november 16. (péntek) 10:00 - 2018. november 18. (vasárnap) 22:00
Ingyenes

Helyszín:


2377 Örkény,

Örkény Város Önkormányzata úgy döntött, hogy idén ötödik alkalommal szervezi meg ezt az eseményt, mely 2017. november 16-18. között kerül megrendezésre Örkény város központjában a fő utak mentén valamint, a piaccsarnok területén. Idén is várja a kilátogatókat a borutca ahol a kilátogató megismerkedhet a különlegesebbnél, különlegesebb borokkal, forralt borokkal. A piaccsarnok területe a gasztronómia kedvelőinek nyújt széles kínálatot a magyarországi kézműves élelmiszerekből, továbbá várják a fesztivál látogatókat kézműves kiállítók, árusok a kézműves vásár keretében.


Immár hagyománnyá vált, hogy a Forraltbor fesztivál ideje alatt ingyenes korcsolyapálya nyílik a piac mögötti területen. Annak sem kell lemondania erről, akinek nincs hozzá felszerelése, hisz a helyszínen korcsolyát is adnak a sportolni vágyóknak.


Megválasztják a fesztivál legjobb forralt borát. A Fesztivál három napján egy egyedi Forraltbor Fesztiválos bögrével még hangulatosabbá tehetik a hétvégét. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség.