Fesztivál

VII. OPEN Közösségi-és Részvételi Színházi Fesztivál

MU Színház
2022. november 21. (hétfő) 10:30 - 2022. november 26. (szombat) 22:00
Ár: 1500-3200 Ft, támogatói jegy 5000 Ft

Helyszín:

MU Színház
1117 Budapest, XI. kerület, Kőrösy József utca 17.

"Hetedik alkalommal rendezzük meg idén november 21. és 26. között a közösségi- és részvételi színházi fesztiválunkat, az OPEN Fesztivált. A fesztivál küldetése, hogy tovább tágítsuk és szélesítsük a színház lehetséges értelmezéseit.
Arra invitáljuk a résztvevőket, hogy elmélyedjünk és újra közelebb kerüljünk egymáshoz játékokon és interakciókon keresztül. Hisszük, hogy a közösségben létezés, a közös gondolkodás, az egymásra figyelés, a nyitottság segíthet ebből a társadalmi válságból kiszabadulni. Idei fesztiválunkon így előtérbe kerül a magány, a közösség, az otthon, a hatalom témája. Mindaz, ami körülvesz minket, mindaz, amiben élünk. Workshop, színházi nevelési előadás, közösségi színházi projektek, részvételiségre számító előadások várnak ránk.


A fesztivál első napja a középiskolás korosztálynak szól. Olyan közösségi foglalkozással várunk, ami a B-terv témakörét boncolgatja. A hét közepén a Paralel Alkotócsoport betekintés nyújt a Staféta-nyertes Otthon című közösségi színházi előadás alkotófolyamatába. A próbademonstrációnak tekinthető workshop során a résztvevők az alkotófolyamat néhány gyakorlatát, játékokat próbálhatnak ki, melyek egy közösséget egy előadás elkészüléséig vezethetnek.
Csütörtökön a Káva Színház sikeres interaktív előadására, a Szigetre várunk ,milyen egy mikro közösséget felépíteni, ha teljesen el vagytok zárva a külvilágtól. Az előadás Sigridur Hagalin Bjornsdottir: A sziget című regénye alapján készült. Utolsó előtti napon Villant Bálint társasjátékán vehetsz részt, amit a A Freeszfe Egyesület A nép ellensége című előadása ihletett. (Az előadás október végén és novemberben is megtekintheted a MU Színházban: https://www.mu.hu/musornaptar/) A játék során nem a dobókocka dönt, hanem TE. A fesztivált egy saját produkcióval zárjuk a Mindjárt, egy pillanat! című közösségi előadással, amit diákokkal és nyugdíjasokkal közösen alkottunk. A közösségről, az elszeparáltságról és a digitális világ térhódításáról gondolkodunk.
Találkozzunk, beszéljünk egymással!"