Fesztivál

VIII. Avasi Borangolás

Avas hegy
2019. május 09. (csütörtök) 16:00 - 2019. május 11. (szombat) 23:59
Ingyenes

Helyszín:

Avas hegy
3530 Miskolc, Avas

ISMÉT NYITNAK A PINCÉK MÁJUSBAN AZ AVASI BORANGOLÁSON


Nyolcadik alkalommal kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás.


A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszíne lesz baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít majd fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.
A rendezvény első napja szakmai nap lesz, ahol borászok és szakértők tartanak előadásokat, bemutatókat. Pénteken és szombaton a már megszokott módon az avasi pincesor teljes területén, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával. Az ételekről olyan neves helyi vendéglők gondoskodnak majd, mint a Pizza Kávé Világbéke, a Rossita Kisvendéglő, a zip’s brewhouse vagy az Avalon Ristorante, akik ismert magyar séfekkel együtt gasztro workshopok keretén belül idézik fel Miskolc város 150 éves gasztronómiai múltjának ízeit.
A zenei programokat kereső borangolók számos színpad ingyenes koncertjei közül válogathatnak, de lesznek pódiumbeszélgetések, színházi előadások, a gyerekeket pedig több ponton is gyerekprogramok várják majd.


Kiemelt koncertek:
Tóth Vera Quartet / Kalmus Felician / Old Boys / Soma és a Vanavan / Muzsik és Volkova / Gájer Bálint / Ruby Harlem / Petruska / Roy & Ádám Trió


A rendezvény minden programja ingyenes.