Fesztivál

VIII. Gere Jazz Fesztivál – funky Villányban

Gere Attila Pincészete
2019. június 14. (péntek) 10:00 - 2019. június 15. (szombat) 23:30

Helyszín:

Gere Attila Pincészete
7773 Villány, Erkel Ferenc utca 2/A

Ismét megrendezzük a GERE Jazzt, immár 8. alkalommal. Június 14-én és 15-én a villányi szőlők között várjuk a borok és a jazz zene szerelmeseit. A Villányba érkezők végigkóstolhatják a Gere Attila Pincészet teljes portfólióját, és élvezhetik a Mandula Étterem gasztronómiai fogásait, valamint a koncerteket. 


A nyolcadik Gere Jazz idén nyáron a stílus egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat. A villányi Gere Attila Pincészetnél június 14-15-én a koncertek mellett a többi főszerepet ismét a borok és a gasztronómia játsszák.

Az elmúlt években különféle nemzetek zenéje és konyhája együttesen adták a fő tematikát, az idei év programjának kialakításában viszont maga a dzsessz volt a meghatározó tényező. Az igazi nyári funky-életérzés visszaköszön a villányi garden party hangulatában, ahol a Gere-borok és a gasztronómiai finomságok mellett az új arculatot kapott Gere Frici és a belőle készülő koktélok biztosítják a pezsgést, és hűen tükrözik a ‘70-es évek glamúrját.

A hallgatóságtól komolyabb figyelmet megkövetelő szólamok helyett a funky a ritmusra helyezi a hangsúlyt, amelyben nagyobb szerepet kapnak az ütőhangszerek, a basszus- és ritmusgitárok, valamint a fúvós szekció. Az 1960-as évektől formálódó stílus amerikai eredetű, az afroamerikai zenészek a soul, a soul jazz és a rhythm and blues elemeit egy új, ritmusos tánczenei formába öntötték. A nagyobb létszámú zenekaroknak már önmagukban látványos a színpadi megjelenésük, ennyi ember közös együttműködéséből pedig egy olyan örömzenélés alakul ki, ami biztosan megtáncoltatja a közönséget.

Akár egy izgalmas vörös házasítás, csak itt a szőlőfajták helyett a kultúrák elegyednek, az afroamerikai ritmusok az európai dallamossággal alkotnak kerek egészet.


Az idei témánk:
Funky Villányban