Fesztivál

VIII. Rotary Futófesztivál

Helyszín:


Minden évben a tavasz a Rotary futófesztivállal kezdődik Debrecenben. 2018. március 25-én immár nyolcadik alkalommal közel 7000 futó érkezik a rendezvényre. A fesztivál a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Rotary Club Debrecen szervezésében valósul meg. Nem csak az ország különböző részeiről érkeznek az amatőr és profi sportolók a futófesztiválra, hanem a külföldről is egyre nagyobb számban, mint például Ausztria, Egyesült Királyság, Dél-Afrika, Finnország, India, Izrael, Lengyelország, Románia, Svédország, Szlovákia… stb.


A rendezvény fővédnökei Dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város Polgármestere,  Mészáros Zoltán Rotary Magyarország országos kormányzója
Kiss Miklós Debrecen Rotary Club elnöke


A futófesztivál legnépszerűbb eseménye a Jótékonysági Rotary futás, melynek távja 1993 méter, mivel a debreceni Rotary Club 1993-ban alakult meg újra. A legnagyobb létszámszámban részt vevő csapat egy LIFEPAK félautomata defibrillátort nyer. A csapatversenyre ebben az évben is óvodák, iskolák, alapítványok, sportegyesületek,  és munkahelyi közösségek jelentkezését várjuk. A nevezés ingyenes. A célban mindenki befutóérmet, almát, édességet kap. Az idén a legnagyobb létszámmal eddig a Csokonai Gimnázium csapata nevezett, akik jótékony céllal futnak, és ha megnyerik a versenyt, a fődíjat a Kettesy Aladár  Vakok és Csökkentlátók Intézményének ajánlják fel.


A futás igazi szerelmesei a maratoni távokon 8 kategóriában állhatnak rajthoz.


- 42,195 km, MARATON futóverseny egyéniben


- 42,195 km MARATON futóverseny 5 fős váltóban


  Távok: (10,648, 5,274, 10,578, 5,274, 10,478)


- 31.646 km 3/4 MARATON futóverseny egyéniben


- 21,097 km, 1/2 MARATON futóverseny egyéniben


- 10,548 km, 1/4 MARATON futóverseny egyéniben


- 5,274 km, MINIMARATON futóverseny egyéniben


- 42,195 km, kerekesszékes, handbike-os MARATON egyéniben


- 21,097 km, kerekesszékes, handbike-os FÉLMARATON egyéniben


A futás útvonala:


Rajt/ II. János Pál pápa tér (volt Vigadó tér) – II. János Pál pápa téren jobbra a Pallagi úton végig a Nagyerdei körúti kereszteződésig - a Nagyerdei Körúton balra végig körbe - a Hadházi úton balra - balra tovább a Nagyerdei körúton - az Ady Endre úton balra - az Ady Endre út végén visszafordulva, végig az Ady Endrén a Nagyerdei körúti kereszteződésig, ott balra a Nagyerdei Stadionon át vissza a II. János Pál pápa térre (volt Vigadó tér)  /Cél


Jó hír, hogy az idén is Nagyerdei Stadionon keresztül futhatnak a sportolók.


A célban a hosszútávokon futók egyedi tervezésű érmet kapnak.


A szurkolók számára is rengeteg a szórakozási lehetőség, ugyanis a színpadon fellépők sora színesíti majd a rendezvényt. A Debrecen Linedance Club, a Joy Orient Debreceni Hastánc Csapat, a Valcer Táncstúdió, Debreceni Mazsorett csoport, Eastsiders Crew tánc csapata, R&B Dance Team HIP-HOP Tánciskola és a G4 Fitness aerobikosai teszik még felejthetetlenebbé a fesztivált.  Az Apolló Medical Center ingyenes vérnyomásmérést biztosít a versenyközpont területén, a Biotech USA kóstoltatót tart, valamint büfé, és kürtőskalács is várja a rendezvényre érkezőket. A VIII. Rotary Futófesztivál egész napos szórakozást kínál a család számára.


 

Linkek:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás