Fesztivál

VinCE Budapest Wine Show

Helyszín:


1013 Budapest, I. kerület Ybl Miklós tér 4.

Költözik az ország legnívósabb boreseménye: a szervezők idén új, exkluzív helyszínt kerestek a VinCE Budapest Wine Show-nak. A rendezvény egyik fő célja, hogy összekösse a külföldi és hazai kereskedőket, szakértőket, vendéglátó szakembereket, valamint sommelier-ket a magyar bortermelőkkel. Többek között norvég, svéd, lengyel és brit kereskedőházak képviselőit is elhozzák az eseményre, akiken keresztül nemzetközi piacra kerülhetnek a kiállítók termékei. A rendezvényen 160 kiállító összesen több mint ezer féle borát lehet megkóstolni.


A Wine Show másik fontos célja a részvevők edukációja, a borvilág legaktuálisabb témáinak nemzetközi szintű megvitatása. A három nap alatt összesen 15 kóstolóval egybekötött mesterkurzust szerveznek, a témák között a pezsgővilág legaktuálisabb trendjei mellett a biodinamikus borgazdálkodás, a vulkanikus borok divathulláma és a rozéforradalom is szerepel. Az előadók között a világ legelismertebb bor- és pezsgőszakértői szerepelnek, a workshop-ok egyikén a világ legjobbnak tartott borát is meg lehet kóstolni. 


A VinCE Budapest Wine Show szervezői mindig is hivatásuknak érezték, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a környező országok borainak. Idén a V4-es országok borai kelnek versenyre a Visegrádi Csoport magyar elnöksége tiszteletére a Várkert Bazárban, a térség legnagyobb borszakmai találkozóján.


 A VinCE Budapest 2018 Wine Show-ra 12 cseh, lengyel, szlovák és magyar szakértő kóstolja le a 4 ország borkínálatát, amelyet a VinCE Budapest látogatói is megkóstolhatnak április 5. és 7. között. A versenyt V4 Wine Challenge névre keresztelték, mivel a válogatás szigorú minőségi szempontok szerint történik. A borbírálat április 5-én, csütörtökön történik, április 6-án reggel pedig a Bárkert Bisztróban egy sajtóreggelin mutatják be a nyertes kínálatot a sajtó és a szakma képviselői számára.


 A VinCE Budapest 2018 Wine Show-n a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve alakítanak ki idén először V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé válik a V4 országok borkínálata.


Az Autistic Art Alapítvány is megjelenik a fesztiválon - számos kiállító boros palackjait díszítik majd autizmussal élő fiatalok rajzai, melyek a helyszínen rendezett vásáron megvásárolhatók. A limitált darabszámú palackok eladásából az alapítvány autistáknak fenntartott 10 lakóotthont támogat.

Linkek:

Ajánlók és kritikák:


Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás