Fesztivál

Waldorfeszt 2023

Mordái előadó
Bohemian Betyars előadó
Дeva /Deva/ előadó
WaldorFeszt
2023. július 06. (csütörtök) 16:00 - 2023. július 09. (vasárnap) 16:00

Helyszín:

WaldorFeszt
2627 Zebegény, Bartóky út 7.

2023-ban is lesz Waldorfeszt, mégpedig a tizedik!


A Waldorfeszt egy kilencszáz fős kisfesztivál a Dunakanyarban, amelynek varázslatos és békés hangulatát a fesztiválozók a fellépőkkel, önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozzák létre, immáron hat éve. 2016-ban költöztették a rendezvényt Zebegénybe, a Szőnyi Táborba, azóta ad otthont ez a csodás falu.

A cél egy olyan kulturális tér teremtése, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, ahol eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, egy békés környezetben.
A fesztivál programjának magját civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi és egyéb alkotói közösségek alkotják. Arra törekszenek, hogy segítsenek, ismeretet terjesszenek, kapcsolódjanak a természethez, és védjék a környezetet a szórakozás, táncolás megélése mellett.
Tizenkét éve, amikor megszületett a Waldorfeszt kis magja, akkor olyan álmok fogalmazódtak meg, hogy egyszer majd reményeik szerint többnapos, szabadtéri fesztivált szervezzenek sokadmaguknak, békét és harmóniát éljenek meg együtt, nyitott és szabad közösségben. Évről-évre közeledtek a fent leírt célokhoz, kitartó, türelmes lépésekben. Hagyták, hogy organikusan érkezzen meg a tapasztalatuk, és fejlődjön a közösségük.