Fesztivál

World Voice Day 2018 - A hang világnapja

Helyszín:


1087 Budapest, VIII. kerület II. János Pál pápa tér 30.

A Hang Világnapja 1999 óta évente megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, mely azt hivatott demonstrálni, milyen fontos szerepet játszik mindennapi életünkben a Hang mint a kommunikáció egyik fő eszköze, s mellyel oly sok tudományág is foglalkozik. 


Április 16-án világszerte koncerteken, tudományos előadásokon és más programok százain vehetnek részt az érdeklődők. A Magyar Állami Operaház 2014-ben csatlakozott a World Voice Day rendezvényeihez dr. Mészáros Krisztina professzor asszony, és Bátori Éva Érdemes Művész, a WVD szakmai vezetője jóvoltából.

Program:

14:00-16:00 Énektanárok konferenciája

A konferenciát rendhagyó módon egy könyvbemutató nyitja: dr. Mészáros Krisztina PhD, a Magyar Onkológiai Intézet főorvosa, az ELTE címzetes egyetemi docense, a Magyar Fül-Orr-Gége-Fej-Nyaksebész Orvosok, Egyesületének vezetőségi tagja, a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság vezetőségi tagja mutatja be a két kiváló szaktekintéllyel, dr. Hirschberg Jenővel és dr. dr. h. c. Hacki Tamással közösen szerkesztett, „Foniátria és társtudományok” c. könyvét.

„Énekpedagógiai problémák alapfoktól a mesterképzésig”
Szakmai vita és kötetlen beszélgetés

Előadók:
Kákay Katalin, Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola tanszakvezető magánének tanára és a Magyar Állami Operaház énekkari művésze, Gémes Katalin, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium tanszakvezető ének- és hangképzés tanára, valamint
Dr. habil. Mohos-Nagy Éva, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar tanszékvezetője, egyetemi tanára

Moderátor: Bátori Éva, szakmai vezető

16:15-17:00 Családban marad I. – zenés talk-show

Beszélgetés olyan művészekkel, akiknek családjában a szülő és gyermeke is a hangját választotta munkaeszközének és az énekhangjukkal keresik kenyerüket.
Vendégek: Pászthy Júlia Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő és lánya, Karosi Júlia jazzénekesnő
Háziasszony: Bátori Éva

17:30-19:00 A „Vállalj be egy áriát” felhívásra beválogatott jelentkezők előadásai

A Magyar Állami Operaház történetében először kerül megrendezésre egy olyan rendezvény, amelyre bármely énekelni kedvelő 16-61 éves jelentkezhet. A jelentkezők közül szakmai zsűri választotta ki azokat a szerencséseket, akik az Erkel Színház Bernáth-büféjében a WVD közönsége előtt előadhatják a nemzetközi operairodalom egy-egy áriáját.
A műsort összeállította és a program háziasszonya:
Bátori Éva Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház énekmestere és a WVD szakmai vezetője
Rendező: Aczél András

A Magyar Állami Operaház a megváltott jegyeket visszaváltani nem köteles, illetve a műsor-és programváltozás jogát fenntartja.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás