Fesztivál

XBOX ONE PlayIT Show Budapest - 2017. ősz

Helyszín:


Az XBOX ONE PlayIT Show nemcsak gamerek, hanem minden játékot, mozgást és szórakozást kedvelő felnőtt és gyerek számára tartogat meglepetéseket. A szervezők a Hungexpo három legnagyobb kiállítótermét töltik meg izgalmas programokkal: összesen 180 programhelyszín, 150 előadás, YouTuberek, Esport-versenyek, cosplay, Minecraft, retro PC-kiállítás, exkluzív játékbemutatók, sportolási- és kedvezményes vásárlási lehetőség színesíti a kínálatot.

Novemberben a szervezők minden eddiginél több gyermekes családot is várnak az XBOX ONE PlayIT Show-ra, így Magyarország és a régió egyik legnagyobb és legnépszerűbb gamer- és IT-rendezvényének látogatottsága elérheti az ötvenezer főt. A novemberi PlayIT Show egyik kiemelten fontos, új szolgáltatásaként a helyszínen gyakorlati tanácsadást nyújtanak majd az érdeklődő szülőknek a számítógépes- és mobileszközök gyerekbarát, illetve biztonságos használatával kapcsolatban.

A kétnapos esemény egyik legnagyobb szenzációja a Trónok harca két sztárja - a Hodort alakító Kristian Nairn, és a Meera Reedet alakító Ellie Kendrick - részvételével rendezendő közönségtalálkozó lesz, interaktív pódiumbeszélgetéssel, autogram- és fotólehetőségekkel.

A játékvilág és a sorozatok kedvelői mellett a szervezők a zenerajongókra is gondoltak, így külön rendezvényként, de mégis a PlayIT-hez kapcsolódva két különleges szimfonikus koncertet is bemutatnak. A nagyszabású játékkiállítás előestéjén, november 17-én pénteken immár másodszor lép fel Budapesten a világhírű amerikai Video Games Live formáció, amely nagyzenekari hangszerelésben játssza el a legismertebb videójátékok dallamait. November 18-án és 19-én este pedig, a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer is megrendezésre kerül a Sound of Thrones koncert a Trónok harca aláfestő zenéivel, a méltán nemzetközi hírű, magyar zenészekből álló Hungarian Studio Orchestra & Choir klasszikus nagyzenekari tolmácsolásában.

Az XBOX ONE PlayIT Show évek óta társadalmi felelősségvállalási törekvésekkel is kiegészül. "PlayIT Charity" néven a show szervezői és látogatói rendszeresen gyűjtenek adományokat és felajánlásokat jótékony célokra. Az előzetes tervek szerint a novemberi PlayIT segítségével kórházban fekvő, beteg gyerekek, illetve rászoruló családok részesülhetnek majd támogatásban. "Game Art" néven a rendezvény részeként képzőművészeti pályázatok és kiállítások valósulnak meg; a show-hoz kapcsolódó, "Mozdulj, Gamer!" nevű mozgalomnak pedig az a célja, hogy a naponta több órát számítógép előtt ülő fiatalokat felállítsa a székből és vonzó sport-, szabadidős és közösségi programokat kínáljon nekik.

A PlayIT Show korhatár nélkül, bárki számára látogatható.

Helyszín: Hungexpo (Budapest, Albertirsai út 10.)

Linkek: