Fesztivál

XI. Bujtor István Filmfesztivál

Balatonszemes
2020. augusztus 17. (hétfő) 10:00 - 2020. augusztus 21. (péntek) 20:00

Helyszín:

Balatonszemes
8636 Balatonszemes

Az eredeti terveknek megfelelően, idén is augusztus 17-től 20-ig rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált Balatonszemesen, amelynek minden eleme a Balázs Béla-díjas művész életművére fókuszál. A hagyományos Ötvös Csöpi filmek vetítése, a számos zenei, gasztro- és családi program mellett a fő vonulatot a versenyfilmek vetítése és az ahhoz kapcsolódó pódiumbeszélgetések, közönségtalálkozók képezik. Az alkotók, műhelyek, stúdiók május 31-ig nevezhetnek a versenyprogramba.


 A kiemelkedő díjazás most sem marad el a leendő kategóriagyőzteseknek a XI. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában. A mára rangos filmes seregszemlévé nőtt fesztivál színvonalát jól mutatja az évről évre számokban is mérhető mind nagyobb érdeklődés. A versenyprogramba egyéni alkotók és stábok, műhelyek egyaránt nevezhetik alkotásaikat, több kategóriában. Tavaly, tehát 2019. január 1. után elkészült, vagy korábbi, de még be nem mutatott fikciós rövid és egész estés játékfilmekkel, dokumentum- és ismeretterjesztő filmekkel, animációs alkotásokkal, versfilmekkel és a járvány veszélyeire tekintettel otthoni körülmények között mobiltelefonnal forgatott kísérleti filmmel is lehet nevezni. 


A verseny nevezési feltételei és a jelentkezési lap a www.vers.hu/bujtorfilmfesztival oldalon található.  A nevezéseket idén elektronikus formában fogadják, az online nevezési lap az imént említett honlapról közvetlenül is elérhető.