Fesztivál

XIX. Debreceni Maskarádé

Kossuth tér
Vojtina Bábszínház
2020. február 18. (kedd) - 2020. február 21. (péntek) 23:59

Helyszín:

Kossuth tér
4025 Debrecen, Kossuth tér
Vojtina Bábszínház
4026 Debrecen, Kálvin tér 13.

"Kicsi hölgyek, kicsi urak, erre, csak erre!


Nagyra nyissák szemeiket, szélesre tárják füleiket, mert ilyet még nem pipált az öregapjuk se! A 2020-as esztendőben, február hónapjának 18. napjától 23. napjáig kiseprűzzük a telet Debrecen városából!


Február 18-tól 21-ig 10.00 és 14.00 órától tanúi lehetünk Konc Király és Cibere Vajda viadalának a Vojtina falai között, s a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás, a Kuckó Művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói – csapnak olyan csinnadrattát, hogy a jelenlévő sokaságnak kétfelé áll majd a füle! A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül!


Február 22-én, szombaton 16.00 órától, a Főnix Rendezvényszervező Kht. és a Vojtina Bábszínház szervezésében a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek ama nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – a bőség és böjt urai – vívnak egymással és tűzre kerül Tél urasága is minden búval, bajjal együtt. Mindeközben a sokadalom éhét csillapíthatja a Mangalica Fesztivál kiváló szakácsainak étkeiből.


Február 23-án, vasárnap 10.00 órától – az utolsó nagy összecsapáson – a Vojtina Bábszínházban Családi Maskarádéval zárul a vígságok sora, ahol a csepűrágókkal, muzsikusokkal és táncosokkal együtt a családok apraja-nagyja űzi ki a tél maradékát Debrecen városából!


Gördül a kacaj, gurul a nevetés a Vojtina falai és a Kossuth téren gyülekező sokaság között, elvárunk hát mindenkit, aki jöveteli szándékát jelzi a Vojtina figurásainál a 418-160-as telefonszámon vagy a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címen!


a Maskarák"