Fesztivál

XVII. Váci Tavaszi Fesztivál

Vác
Madách Imre Művelődési Központ
2019. március 14. (csütörtök) 10:00 - 2019. április 27. (szombat) 22:00

Helyszín:

Vác
2600 Vác,
Madách Imre Művelődési Központ
2600 Vác, Dr. Csányi László körút 63.

Idén 17. alkalommal, március 14. és április 27. között rendezi meg a Madách Imre
Művelődési Központ a Váci Tavaszi Fesztivált. Az összművészeti fesztivál főként a zene területén kínál műfaji sokszínűséget, de helyet kap a színház, a tánc, a stand up, az irodalom és a képzőművészet, valamint családi és gyerekprogramok is. A neves hazai előadók produkciói mellett a helyi kulturális értékek is megjelennek a műsorkínálatban.
A rendezvény kiemelt eseménye április 11-én Bacsó Péter: A tanú című kultikus filmjének színházi változata a Pannon Várszínház előadásában, de emellett még látható lesz Neil Simon: Pletykafészek című bohózata, valamint két nagysikerű musical is, A Pál utcai fiúk két előadással (melyekre már minden jegy elkelt), és Nemes István-Dés László: Valahol Európában című darabja.
Kovács András Péter, a stand up műfaj egyik sztárja Életed filmje című önálló estjét a nagy érdeklődésre való tekintettel, március 21-én két időpontban is bemutatja. Az irodalomkedvelők Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész zenés, irodalmi estjét élvezhetik. A komolyzenei koncerteknek a Zeneiskola ad helyet. Fellép többek között a Vox Humana Énekkar, Huszár Anita énekművész és Cs. Nagy Ildikó zongoraművész, valamint a DLA Bednarik Anasztázia – orgonaművész.
A könnyűzenei műfaj képviseletében Wolf Kati, a Hiperkarma és a Bagossy Brothers Company ad koncertet, a Váci Jazz Klub keretében pedig Nagy János Trió és a D.A.S. Trió lép színpadra. Különleges előadások is helyet kaptak a műsorkínálatban. A Kalyi Jag Együttes 40 éves jubileumi gálakoncertje,  valamint az Orosz Kozákok – Állami Tánc- és Énekegyüttes lenyűgöző produkciója nyújt kivételes élményt. A Húsvéti családi napon, a Csupa-csoda vándorjátszótér, valamint az Alma Zenekar várja gyermekeket. A fesztivál záró hangversenyére a Székesegyházban kerül sor április 27-én, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar előadásában.