Fesztivál

XVIII. Debreceni Maskarádé

Kossuth tér
Vojtina Bábszínház
2019. február 26. (kedd) - 2019. március 02. (szombat) 23:59

Helyszín:


4025 Debrecen, Kossuth tér

4026 Debrecen, Kálvin tér 13.

Avagy Konc Király és Cibere Vajda ütközete


"Kicsi hölgyek, kicsi urak, erre, csak erre!


Nagyra nyissák szemeiket, szélesre tárják füleiket, mert ilyet még nem pipált az öregapjuk se!
A 2019-es esztendőben, február hónapjának 26., 27. és 28. napján, valamint március hónapjának 1., 2. és 3. napján kiseprűzzük a telet Debrecen városából!


Február 26-án, 27-én és 28-án 10.00 és 14.00 órától tanúi lehetünk Konc Király és Cibere Vajda viadalának a Vojtina falai között, s a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás, a Kuckó Művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói - csapnak olyan csinnadrattát, hogy a jelenlévő sokaságnak kétfelé áll majd a füle!
A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül!


Március 1-én (pénteken) 18.00 órától farsangi jelmezes mulatságot rendezünk a felnőtteknek „Itt a farsang, áll a bál!” címmel a Vojtina Bábszínházban, ahol a Vojtina elmúlt negyedszázadának meséiből megelevenedett szereplők kelnek életre, s az 50+ és a D-Vitamin zenekarok muzsikája várja a mulatságba vágyó táncoslábú vendégeket! Az estre a regisztrációt ide kattintva tudják megtenni 2019. február 15-ig, annak megjelölésével, hogy melyik mesei szereplőnket keltik életre!


A Főnix Rendezvényszervező Kht. és a Vojtina szervezésében március 2-án (szombaton) 16.00 órától, a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek ama nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – bőség és böjt urai – vívnak egymással és tűzre kerül Tél urasága is minden búval, bajjal együtt. Mindeközben a sokadalaom éhét csillapíthatja a Mangalica Fesztivál kiváló szakácsainak étkeiből.


Március 3-án (vasárnap) 10.00 órától - az utolsó nagy összecsapáson - a Vojtina Bábszínházban családi összefogással zárjuk a farsangoló időszakot valamennyi csepűrágóval, táncossal és muzsikussal!


Hat napig gördül a kacaj, gurul a nevetés a Vojtina falai és a Kossuth téren gyülekező sokaság között, elvárunk hát mindenkit, aki jöveteli szándékát jelzi a Vojtina figurásainál a 418-160-as telefonszámon vagy a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címen!


a Maskarák"