Fesztivál

XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál

Helyszín:

Komló

Információ:

Komló városa szeretettel meghívja Európa gyermekkórusait a 2017. június 23-25. között megrendezésre kerülő XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválra.

ZSŰRI

Silvere van Lieshout
az Academy of Vocal Arts igazgatója és művészeti vezetője, Hága (NL)

Kurt Bikkembergs
karnagy, zeneszerző, LUCA-Arts campus Lemmens Institute professzora, Leuven (B)

Kabdebó Sándor
DLA, az Esterházy Károly Főiskola adjunktusa, a Prelude Vegyeskar karnagya, az Artisjus Zenei Alapítvány díjazottja (a zenei oktatásban végzett kiemelkedő munkájáért), Eger (HU)

Lakner Tamás
DLA, Liszt-díjas karnagy, a Bartók Béla Férfikar karnagya, PTE Művészeti Karának Dékánja, a KÓTA tagja, Pécs (HU), a fesztivál művészeti vezetője

Szabó Dénes
Kossuth- és Liszt-díjas karnagy, a Cantemus gyermekkórus és a Pro Musica leánykar vezetője, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának adjunktusa, Nyíregyháza (HU), a zsűri elnöke

A műsorban maximum két kórusműnél megengedett a zongora- vagy hangszeres kíséret.

I. KISKÓRUS KATEGÓRIA
Kötelező 1 énekes népi gyermekjáték, amely lehet feldolgozás vagy mozgásos játék.

II. NAGYKÓRUS KATEGÓRIA
Kötelező 1 Kodály ? mű és 1 kortárs vagy XX. századi kórusmű éneklése.


SZAKMAI PROGRAMOK

A kórusvezetők és szakmai érdeklődők számára a Kodály-módszer 21. századi jeles továbbvivői mutatják be a mozgás, a játék szerepét az éneklésben, zenetanításban.

Fenyvesi Márk - Pálosi István
Art of Movement (Mozdulatművészet)
Fleck Erika
Színek - formák - hangok ? mozdulatok
Sándor Ildikó
Éneklő testünk - népi játékok mai alkalmazása

KÍSÉRŐPROGRAMOK

A fesztivál kísérőprogramjai Kodály Zoltán szellemiségére épülnek, melyben a vendég kórusok is szerepelnek. A fesztivál közös, zenés felvonulással kezdődik Komló város főutcáján, majd Komló Város Polgármestere köszönti az érkezőket, és egy ?Nagy égi hangversennyel? nyitják meg a fesztivált.
Az első este utcazenészek szórakoztatják a résztvevőket. Minden este hangulatos közös éneklésen vehetnek részt a kórusok és a közönség.
A szombat estét a közös európai hagyományokban gyökerező Szent Iván éji tűzugrás néptáncos-népzenés programja teszi változatossá.
Vasárnap kézműves hagyományok és vásár, majd a gálaműsort követő forró hangulatú koncert, közös éneklés és izgalmas látványosság zárja a programsorozatot.


További információk, jelentkezés a fesztivál weboldalán.

Vélemény: