Fesztivál

XXIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont
2019. május 24. (péntek) 09:00 - 2019. május 25. (szombat) 17:00
Ár: Ingyenes, de regisztráció köteles!
Ingyenes

Helyszín:

Merkapt Maraton Sportközpont
1100 Budapest, X. kerület Maglódi út 12/A

Klasszikus és különleges mozgásformák egész arzenálját vonultatja fel a XXIV. Nagy Sportágválasztó május 24–25-én. A cél: kedvet csinálni a testmozgáshoz gyermekeknek és felnőtteknek, illetve segíteni megtalálni a látogatók adottságaihoz leginkább illő sportágat. Az inspiráló környezetről olimpiai bajnokok gondoskodnak majd, akikkel együtt sportolhatnak a látogatók. Üde színfolt az esemény kísérőprogramja, a Nagy Hangszerválasztó, ahol a közös örömzenélésé a főszerep.


A Nagy Sportágválasztónak otthont adó Merkapt Sportközpont óriási, 5,5 hektáros területét évszakról évszakra 20 000 ember veszi birtokba, hogy belekóstoljon a legkülönfélébb sportágak világába profi edzők segítségével. Ennél jobb alkalom nem kínálkozik hazánkban arra, hogy kicsik és nagyok rábukkanjanak a nekik való sportágra, amit aztán rendszeresen űzhetnek.


A Sportágválasztó egyúttal remek lehetőség arra, hogy azok a sportágak is reflektorfénybe kerüljenek, amelyekről ritkán hallani a médiában. Ez különösen azért fontos, mert köztük rengeteg olyat találunk, amelyben világszinten jeleskednek a magyarok, és ahol a utánpótlás kulcskérdés.


Az esemény helyszínein bemutatókra és nyílt edzésekre kerül sor, hivatásos sportolók és edzők részvételével. A Sportágválasztón számos olimpiai, világ- és Európa-bajnok is megfordul majd, akikkel az érdeklődők szót válthatnak személyesen, és egy kis barátságos közös sportolásra is lehetőség nyílik.


Ezúttal nemcsak a zenés sportágak helyszínein mozoghatnak ritmusra a látogatók: idén a Nagy Hangszerválasztó a kísérőrendezvény, ahol a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan hangszerek óriási választékát fedezheti fel minden látogató. A muzsikálás ízére zenetanárok segítségével érezhetnek rá az érdeklődők, hogy később a maguk örömére, egyénileg folytathassák zenei tanulmányaikat.


A rendezvény első napján, pénteken délelőtt a pedagógusok kíséretében érkező óvodai és iskolai csoportokat várják, 14:00 órától azonban már mindenki számára nyitott az rendezvény. A szombati nap a nagyközönségé és a családoké.


A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről, beleértve a programokat és az olimpikonok érkezésének időpontjait is.