Fesztivál

XXVIII. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ
2019. március 29. (péntek) 19:00 - 2019. március 31. (vasárnap) 14:00

Helyszín:


6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

Immáron 28. alkalommal rendezzük meg a Bohém Fesztivált tele izgalmas koncertekkel, nagyszerű művészekkel, a megszokott hangulattal, ízig-vérig jazz-zel. Csak azoknak, akik jól akarják magukat érezni. Egy-két óráig, vagy akár egy egész hétvégén keresztül. Azért az sem árt, ha a "jólérzést" a húszas-harmincas évek Amerikájának zenéjére is képesek művelni, a Bohém Fesztivál ugyanis a régió legjelentősebb klasszikus jazzfesztiválja. Hogy kinek szól? Mindenkinek, aki egy kicsit is bohém – korra, nemre, miegyébre való tekintet nélkül. 


1992 óta minden évben március utolsó hétvégéjén Bohém Fesztivál! A helyszín: Kecskemét, Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ. Ha nem tud, vagy nem akar ilyen messzire (???) utazni, böngéssze át kínálatunkat, hátha talál Önhöz közelebbi helyszínt – a Bohém Fesztivál ugyanis évek óta országos rendezvény, bő egy héten keresztül tartó utazó zenés vándorcirkusz. A különlegességek fesztiválja: a fesztivál filozófiája szerint olyan ragtime- és tradicionális jazzegyüttesek, szólisták lépnek fel, akik a világ legjobbjai közé tartoznak és valamilyen szempontból különlegesek – stílusban, hangszerösszeállításban, repertoárban... És persze mindannyian bohémek!


A legcsaládiasabb jazzfesztivál – óriási családi kedvezményekkel. Van családi jegy, családi bérlet (aminek segítségével egy öttagú család több mint 30 ezer Ft-ot spórolhat!), sőt, a legkisebbekre a napközbeni koncertek alatt szakképzett óvodapedagógusaink díjmentesen vigyáznak a Bohém-óvodában. A koncertlátogató óvodások (ha ölbenülők) egyébként ingyen bemehetnek. Ja, és a családi bérletért üdülési csekkel is lehet fizetni! A fellépők között is mindig vannak fiatalok – és persze nagypapakorúak is. A zenészek egyébként is olyanok, mintha egy nagy család lennének. Bővebb információ a Kedvezmények link alatt.


A kocsma-ragtime és az eredeti New Orleans-i hangulat, a mozgásra ingerlő swing, a bohém dekoráció, a jazzkiállítás, a tánctanítás, a hajnalig tartó örömzene mindenkit lelkesít – már aki ott van a fesztiválon. És hát sokan vannak, a legtöbben visszajárók. Magyarok, külföldiek. A bérletek rendszerint már fél évvel a rendezvény előtt elfogynak, de jegyet az öt koncert valamelyikére többnyire még a fesztivál időpontjához közeledve is lehet kapni.