Fesztivál

XXXVII. Nemzetközi Sakkfesztivál


Zalakaroson idén immár 37. alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi sakkverseny. Idén két csoportban, kilencfordulós, svájci rendszerű versenyben méri össze tudását a nem kevesebb, mint 17, különböző országból érkező, több mint 160 versenyző. A magyarokon kívül rajthoz állnak többek között tajvani, kínai, marokkói, orosz és amerikai sakkozók. A verseny egyben magyar fiú és lány junior Bajnokság is. A megmérettetés idén egy helyszínen zajlik, a Móra Ferenc Általános tornatermében.(Liget út 28.)
A mezőnyben egyébként több, mint félszáz versenyző rendelkezik nemzetközi minősítéssel. A legfiatalabb résztvevő 7, a legidősebb 82 éves. A fordulók naponta 15 órakor kezdődnek. A rendezvényt megnyitó ünnepség az iskola tornatermében zajlik: 2018. május 25-én,  péntek 14:00 órakor, ahol Novák Ferenc polgármester és a verseny szakmai igazgatója Horváth Tamás köszönti a versenyzőket.
A sakkfesztivál kiegészítő programjaként minden évben megrendezésre kerül a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai és egy nemzetközi sakk nagymester között a szimultán sakk rendezvény, mely a gyerekek körében nagyon népszerű. Jelen pillanatban is működik az iskolában sakk szakkör.