Fesztivál

Zsidó Művészeti Napok 2020

Budapest
2020. május 21. (csütörtök) - 2020. május 28.

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest,

A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak. A színház, a komoly-, és könnyűzene, az irodalom, a film, a tánc, amely műfajok mindegyike hangsúlyos a programsorozatban, a sokféleséget, az alkotók pedig a nyitott, és kreatív szellemiséget képviselik a produkcióikban. A minőségre garancia a mindenkor felkért művészek névsora.


A Zsidó Művészeti Napok 2016 tavaszán került először megrendezésre Budapesten. Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen mutatta be az érdeklődő közönségnek. Az ismert kulturális terek, koncerttermek, színházak, és mozik mellett, mint például a Zeneakadémia, Uránia Nemzeti Filmszínház, Átrium Film-Színház, A 38 Hajó, BMC, a lazább atmoszférájú, erzsébetvárosi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben is különleges programok várták a látogatókat, köztük a Mazel Tov-ban, a Fogasban…


2020-ban sem lesz ez másképp! Május 21-től 28-ig hasonló összművészeti zsongás várja a zsidó kultúra iránt nyitott közönséget! Az ötödik Zsidó Művészeti Napok 2020. május 21 - 28. közötti időszakban kerül megrendezésre. Májusra egyre hosszabbak és melegebbek a nappalok, mindenki önkéntelenül nyitottabbá válik az újra, befogadóbbá mindarra, ami feltölt. Ennek a  szellemében rendezik meg ezt a kivételesen különleges tavaszi  programsorozatot.

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás