Fesztivál

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Helyszín:

"A magyar operatőrök az egész filmet követik az első gondolattól az utolsó kocka filmezéséig. Ez a magyar operatőrök varázsa világszerte."

A világhírű Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos Szeged szülötte, díszpolgára volt. Az ország egyik legnagyobb, legszebb és legrégebbi - lassan 100 éves - hagyományos mozija, a szegedi Belvárosi Mozi 539 fős terme 2005 óta az ő nevét viseli, amire hallatlanul büszke volt. A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál részben azért született, hogy az ő emlékét, művészetét ébren tartsa, munkásságát, személyiségét minél szélesebb körben megismertesse, és ezt a tudást az újabb nemzedékeknek átadja.

A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. A fesztiválra érkezett pályaműveket a zsűri elsősorban az operatőri teljesítmény alapján értékeli - nem figyelmen kívül hagyva természetesen a film egészének művészi színvonalát.

A pályázati kiírás, megtalálható a honlapon, jelentkezni 2018. január 21. éjfélig lehet! -->> PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Helyszín: Belvárosi mozi, Zsigmond Vilmos terem

Linkek: