Kiállítás

A MOME mesterszakos hallgatóinak diplomakiállítása

Online nézhető ONLINE
2020. június 18. (csütörtök) 18:00 - 2020. július 26.

Fenntartható design, technológiai innováció, kérdések és reakciók a kialakult vírus helyzetben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterszakos diplomamunkáiban


Az alkotásokból készült kiállítás június 18. és július 26. között ONLINE megtekinthető: www.mome.hu/hu/diplomakiallitas


Idén június 18. és július 26. között rendezik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterszakos diplomázóinak munkáiból álló kiállítást egy erre az alkalomra tervezett virtuális térben. A hagyományokat követve, szakos tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket.


A MOME neve már évtizedek óta egyet jelent a minőséggel és az innovatív megoldásokkal, ha designról van szó. A 2020-ban végző MA hallgatók kiállításán ismételten számos példát találhatunk az új és hagyományos technológiák használatára és ötvözésére, a formák, eszközök, módszerek, vagy a média megújítására és művészeti alkotások, installációk létrehozására.


Mi történik, ha egy média designer nem tudja megvalósítani a beütemezett forgatást a kijárási és távolságtartási korlátozások miatt? Hol van a helye egy videó játéknak a művészeti közegben? Ha a Marsra költöznénk, miből építkeznénk? Nem csak hűt, hanem fertőtlenít is a „Frigo”? Hogyan illeszkedik a kortárs üvegművészet egy műemlék épületbe? Hogyan jelenik meg a drag kultúra egy cipőkollekcióban? Mit jelentenek a rendszerváltás snassz panziói egy fiatal fotóművésznek? Az internetes adattárolás és az arcfelismerés ma már mindenki számára ismert fogalmak, de mit tudunk róla?


Kiállításunkon nem csak ezekre a kérdésekre kaphat választ a látogató, de alternatív filmmarketing kampány kidolgozást, problémás magaviseletet mutató fiatalkorúak számára létrehozott szociális intézmények újragondolását, kreatív problémaalkotást és megoldást segítő kártyajátékot és még további közel 100 diplomamunkát tekinthet meg.


Tárlatvezetések

Hozzászólások