Kiállítás

A spontaneitás hatalma

Budapest Art Brut (BAB) Galéria
2020. december 15. (kedd) - 2021. február 28.

Helyszín:

Budapest Art Brut (BAB) Galéria
1083 Budapest, Üllői út 60-62

A Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) idén ünnepli alapításának 40. évfordulóját, ezért a Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria a születésnapra egy kiadvánnyal és egy könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitóval készült.
A könyv és a kiállítás címe: A spontaneitás hatalma. A könyvvel és a kiállítással szeretnék kifejezni tiszteletüket az Alapítók és a Társaság felé azért az értékes tevékenységért, amit a magyar pszichiátria érdekében végeztek és végeznek. Az ünneplés mellett a kiadvány bemutatkozási lehetőséget kíván nyújtani a szélesebb nyilvánosság előtt a hazai art brut és outsider art művészeknek és műhelyeknek is.
Az ilyen jellegű kezdeményezések szerves részét képezik a Moravcsik Alapítvány évek óta megvalósuló antistigma programjának, ami a társadalomban - és sajnos az egészségügyben dolgozó szakemberekben is - létező előítéletek és diszkrimináció csökkentését szolgálják.


A könyv megrendelhető a bpartbrut@moravcsikalapitvany.hu email címen.
A kiállítás megtekinthető a Budapest Art Brut (BAB) Galériában (1082 Budapest, Üllői út 60-62.) 2020. december 15. és 2021. február 28. között, munkanapokon 11-18 óráig.

Hozzászólások