Kiállítás

Capazine – Let's Dance

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ (Projekt Room)
2020. január 13. (hétfő) 18:00 - 2020. február 10.

Helyszín:

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ (Projekt Room)
1065 Budapest, VI. kerület, Nagymező utca 8.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ bemutatja a CAPAZINE műhely második kiadványát.


A LET’S DANCE, avagy Táncoljunk! hívószó fotográfusokat és zenészeket invitált közös munkára. A műhelymunka központi témája a zene és a fotografikus képalkotás kapcsolata, vizsgálódásának tárgyai a hangképek, a grafikus kották, a montázs, az újrajátszás, a zenetörténet és a fotótörténet találkozása, az alkotói kísérletezés lehetőségei voltak.


Míg a fotográfia sűrít, kimerevíti az időt, rögzít egyes motívumokat, addig a zene készítése és hallgatása egyaránt időbeli folyamat. A műhelymunka célkitűzése az volt, hogy a két különböző érzékszervet mozgató művészeti ág közös pontjait keresve, olyan új alkotásokat inspiráljon, amelyek a zene és a fotografikus képalkotás eszköztárát egyaránt használják. A tánc ebben az összefüggésben a résztvevő párok és triók közös cselekvéssorát, kollektív mozgását jelenti, ahol fényképek, állóképek kapcsolódnak zenei darabokhoz.


Kiállító alkotók: Belicza László Gábor – Baráth Bálint, Juhász István András – Juhász Tamás, Nagy András – Dudás Marcell (aka Marcel), Péter Áron Izsák – Szántó Tamás (aka Kisszántó), Piti Marcell – Mákó Rozi, Ravasz András – Juhász Tamás, Regős Benedek – Kaincz Orsolya.

Hozzászólások