Kiállítás

Délkelet-ázsia aranykincsei

Helyszín:

Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeum
1062 Budapest, VI. kerület Andrássy út 110.

A Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeumot 2011-ben Budapesten, Magyarországon alapítottuk, melynek célja többrétű: létrehozni és fenntartani egy múzeumot és egy humán könyvtárat, ösztönözni és továbblendíteni Délkelet-Ázsia szépművészetének tanulmányozását, felépíteni a témakörben egy általános tudásbázist valamint az ismeretterjesztés.

A magángyűjteményen alapuló Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeum küldetése:

Mindenekelőtt, bővíteni az általános tudást, az ember és művészet közti különleges élmények megélésén keresztül megnyitni az utat a Délkelet-ázsiai művészet megértéséhez és élvezetéhez, melyet a kiállított gyűjtemény és ihletett programok tesznek lehetővé.
Emellett védelem alá venni és megőrizni Délkelet-Ázsia művészetét, különös tekintettel a régióban évtizedeken átívelő nemesfém használatra, annak tanulmányozása, közönség elé tárása, valamint a meglévő tudás nagyratartására és bővítésére való ösztönzés. Mindezt a legmagasabb szakmai mércével összhangban.

A nagy érdeklődésre való tekintettel márciusban is folytatódnak a Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzuem ingyenes tárlatvezetései. Minden hétköznap 10:30-kor és 16:30-kor kezdődnek az ezernél is több indokínai arany- és ezüstkincset bemutató vezetések. Regisztrálni a reservation@aranymuzeum.eu e-mail címen és a 06-1/482-3190-es telefonszámon vagy személyesen az Aranymúzeumban lehet. További információ: www.aranymuzeum.eu

Hozzászólások

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!