Kiállítás

Fehér László: Nagyítás

Fehér László képzőművész
Pintér Galéria és Aukciósház
2021. március 07. (vasárnap) 19:00 - 2021. április 17.

Helyszín:

Pintér Galéria és Aukciósház
1055 Budapest, Falk Miksa utca 10

Fehér László a mai kortárs képzőművészet megkerülhetetlen alakja, munkáit világszerte ismerik, és nemcsak hazai, hanem nemzetközi kortárs gyűjtemények is őrzik.


A Pintér Galériában most nyíló kiállítás anyagát a ’80-as évek derekától Magyarországon élő orosz műkereskedő, Viktor Menshikoff gyűjteményének darabjai adják, melyeken keresztül képet kaphatunk a művész különböző alkotói periódusairól, festészetének fejlődéséről. A válogatás a mecénás kedvenceinek számító korai, hetvenes években született művektől egészen a 2010-es évek elején készült alkotásokig, Fehér mintegy 40 munkáját villantja fel.

A tárlat címe egyrészt utal a festőművész meghökkentő méretű képeire, melyek szemléléséhez szükséges egy bizonyos távolság. Másrészt festészetének arra a lényegi elemére mutat rá, hogy vásznain rendszerint - kiragadva térből és időből - felnagyít, közel hoz egy-egy motívumot. Ez a reduktív festésmód világszemléletéből fakad; képei megállítják az időt, kizárják a felesleges részleteket, sajátos megoldásokat követő kompozíciói csak a lényegre koncentrálnak. A valóságot a legőszintébb, legegyszerűbb módon, mégis annak jelentésgazdagságával együtt próbálja meg megmutatni.

A tárlaton szereplő műalkotások megvásárolhatók a helyszínen.
A kiállítás 2021. április 16-ig hétköznapokon és szombatonként 10-15 óra között látogatható. Szájmaszk viselése kötelező!

Hozzászólások