Kiállítás

FLL Budapesti döntő és innováció kiállítás

Alternatív Közgazdasági Gimnázium
2019. január 12. (szombat) 08:00 - 19:00
Ingyenes

Helyszín:

Alternatív Közgazdasági Gimnázium
1035 Budapest, III. kerület Raktár utca 1

Érdekelnek a robotok, az űrtechnológia és a hazai innovációs műhelyek fejlesztései? Januárban a HelloWorld és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) egy különleges családi rendezvényén Óbudán láthatóvá válnak az alulról szerveződő magyarországi innovációk, azok a garázsfejlesztések, amelyek alapjaiban változtathatják meg életünket.


Az eseményen helyet kap hazánk egyik legnépesebb robotversenye, a FIRST LEGO League (FLL) budapesti regionális döntője, ahol az ország legtehetségesebb, 9-16 éves fiatal programozói és mérnökei mérik össze tudásukat. Mivel az idei szezonban az FLL kiemelt témája az űrkutatás, az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi Üzleti Inkubátorháza szakmailag is segíti a versenyző csapatokat a felkészülésben, illetve a zsűriben Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós és professzor emeritus Szegő Károly űrfizikus, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont munkatársa is helyet kap majd. Az ünnepélye megnyitón pedig Prof. Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár és Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztossá is felszólal majd.


Hazai találmányok, innovációk, robotok, különleges legóépítmények, szakmai előadások és egyéb érdekességek várják a látogatókat a rendezvényen, amelyre a belépés mindenki számára ingyenes.

Vélemény: