Kiállítás

III. Texhibition

FUGA
2018. szeptember 06. (csütörtök) - 2018. szeptember 28.

Helyszín:

FUGA
1052 Budapest, V. kerület Petőfi Sándor utca 5

Lengyel, magyar és román textiltervezők kiállítása


Kiállítók Csíkszentmihályi Réka, Fülöp Luca, Kanics Márta, Horváth Evelin, Kónya Kinga, Labus Lili, Liksay Anna, Lőrincz V. Gabi, Molnár Viktória, Regős Anna, Ruttka Andrea, Söptei Eszter, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia.


Vendégkiállítók: Agnieszka Pasierska, Magda Paszewska – Longstory(PL) és Alexandra Lazarescu, Alexandra Petrache – Halfdrop (RO)


A TEXHIBITION 2016 óta minden évben különböző generációkhoz tartozó textiltervezők és textilgyártók együttműködésével valósul meg. Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező (Eventuell Galéria) 2015-ben kezdeményezte a projektet, amely a Radnóti Tamás belsőépítésszel közösen szervezett Határtalan Design kiállítások szerves része lett. Korábban a Bálnában, tavaly óta immár második alkalommal önálló kiállításként láthatja a közönség a FUGA-ban.


A projekt fő célja, hogy hosszú távú hagyományt teremtsen, összehozza a különböző generációhoz tartozó tervezőket és gyártókat, felhívja a textiles, az építész és a belsőépítész szakma, valamint a textil iránt érdeklődő közönség figyelmét a korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre. Az idei kollekcióban jacquard bútorkárpitokat, dekorációs anyagokat, transzfernyomással kivitelezett ún. “black out” textileket láthat a közönség.


A 2018. évi TEXHIBITION projektben résztvevő kivitelezők: Aste Bútorszövet és Lakástextil – Meritum Kft., Csárda Tex Kft., Rovitex Hungária Kft.


A kiállítás a Belvárosi Művészeti Napok programja

Vélemény: