Kiállítás

Leonardo da Vinci: Művész–Feltaláló–Zseni

Central Passage
2019. március 16. (szombat) - 2019. június 30.

Helyszín:

Central Passage
1061 Budapest, VI. kerület Király utca 8.

Az interaktív kiállítás világkörüli turné után 2019-ben, a reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján érkezik Budapestre.


Az 1000 m2-en elterülő élménykiállítás nem csak a Mona Lisa festőjeként mutatja be Leonardot, hanem egy saját idejét több száz évvel megelőző, ezerarcú tudósként.


A kiállításon bemutatott reprodukciók eredetijének megtekintéséért keresztül-kasul kellene szelniük Európát a látogatóknak. A Mona Lisa a párizsi Louvre-ban, Az utolsó vacsora Milánóban, az Angyali üdvözlet Firenzében, a Madonna Benois Szentpéterváron, a Hölgy hermelinnel Krakkóban, a Sziklás Madonna Londonban található meg.


A kiállításon a művészetkedvelők Leonardo 23 leghíresebb festményének reprodukcióját egyszerre, együtt csodálhatják meg. VR szemüvegek segítségével pedig bizonyos festményekbe be is léphetnek.


Leghíresebb műveinek reprodukciói mellett a kiállításon majdnem 60 darab találmányával is találkozhatnak a látogatók, amelyek működését számítógépes szimulációk segítségével is megismerhetik. Ezeket a gépezeteket egy kortárs olasz mérnökcsapat da Vinci eredeti rajzai alapján építette meg olyan anyagokból, amik Leonardo idejében is elérhetőek voltak. Nagy részüket megérinthetik és ki is próbálhatják a látogatók.


A találmányok 4 nagyobb témakör köré csoportosítva jelennek meg: hidraulika, mechanika, háborús szerkezetek és repülés.


Látogasson meg minket és lépjen be egy korszakos zseni elméjének misztikus világába.


 

Vélemény: