Kiállítás

Meghosszabbítva! - Legendás lovagkor - Az apród titkos küldetése

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM)
2021. május 18. (kedd) - 2021. augusztus 22.

Helyszín:

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM)
1146 Budapest, XIV. kerület, Városliget - Vajdahunyad vár

FONTOS! A 2021. július 3-i rendelet értelmében a Legendás lovagkor kiállítás védettségi igazolvány nélkül is látogatható! A termekben nem kell maszkot viselni, a távolságtartás azonban továbbra is ajánlott. A zsúfoltság elkerülése érdekében a látogatószámra ezentúl is fokozottan figyelünk, a tágas kiálltótérben minden család kényelmesen, saját tempójában, saját játékfüzettel játszik, a játék elemeivel nincs közvetlen kontaktus.


A kiállítás és kalandjáték középkori utazásra, lovagi küldetésre hív! A látogatók a játék során képzeletbeli tájakat barangolhatnak be, miközben agyafúrt fejtörők és lovagkori kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket. A résztvevők felfedezhetik a lovagkor legendás világát, találkozhatnak a középkor hőseivel, rácsodálkozhatnak díszes viseletükre, fegyvereikre és meglepő vitézi képességeikre. A próbák teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, lovagi erényekre és éles érzékekre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el! Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék izgalmas lovagkori látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.


Kígyószívű Henrik, az álnok rablólovag értékes zsákmányt szerzett: megkaparintotta a király szent kardját. A titkos megbízatás célja a kard felkutatása és visszaszerzése az ellenséges lovagvárból. Aki elég rátermett ahhoz, hogy apródként kiállja a próbák sorát, elnyerheti a lovagi címet!


A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e vakon is rálelni a rejtekajtó kulcsára, rendet vágni a lovagrendek közt, leleplezni a kopjás csalást és megfejteni a páncélkirakót. Megtudhatják továbbá, elboldogulnak-e a címerállatok fenséges csapatával, a csalóka lidércfényekkel, a szemkápráztató mágiájával vagy a botfülű muzsikusok szerenádjával.


A kiállításon a résztvevők felfedezhetik a lovagkor legendás világát, találkozhatnak a középkor hőseivel, rácsodálkozhatnak díszes viseletükre, fegyvereikre és meglepő vitézi képességeikre. A próbák teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, lovagi erényekre és éles érzékekre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!


Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék lovagkori látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Ajánlók és kritikák:


Hozzászólások