Kiállítás

Napról Napra

Online nézhető ONLINE
2021. január 13. (szerda) - 2021. január 14.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Iparművészeti Tagozata hetedik éve állít ki a MANK Galériában, a válogatások kiegészítik egymást.


Az iparművészet sokféle szakágát képviselik az online módon kiállító művészek, akik mindennapjait áthatja az alkotás. A tárlaton a kortárs iparművészet jeles alkotóinak magas színvonalú műveivel, műegyütteseivel, mint grafika-, textil-, ötvösalkotásokkal találkozhatunk.


A vírusra való tekintettel a kiállítás online tekinthető meg, miközben nyomtatott katalógus készül magyar és angol nyelven.


„A 2020-ban készült művek többsége a megbénult szituációt tükrözi. A tervezés, a fantázia, a kreativitás időszaka ez. Most bármit kitalálhatunk, kivitelezhetünk, módosíthatunk, nem sürget az idő. Az összemosódott napok egy hosszú alkotási folyamatot eredményezhetnek. Éljünk a karantén adta lehetőségekkel! Dolgozzunk azzal, amink van! Fejezzük be azt, amit már rég elkezdtünk, folytassuk a félbe maradt alkotásokat, inspirálódjunk a megélt eseményekből, félelmeinkből!” Lencsés Ida Ferenczy-díjas kárpitművész


Kiállító művészek: Attalai Zita textilművész, Fodor Györgyi Szeréna fotóművész, Gspann Zsuzsa textilművész, Jermakov Katalin ötvösművész, Káldor Kata grafikusművész, Kocsor Eszter Sára ötvösművész, Lencsés Ida kárpitművész, Lőrincz Attila grafikusművész, Rékásy Bálint ötvösművész, Sándor Eszter ötvösművész, Stomfai Krisztina ötvösművész, Szabó veronika textilművész, Szalma Ágnes textilművész, Tóth Tamás grafikusművész

Hozzászólások