Kiállítás

Társasköri Kultúrkarantén - Vass Sándor: Lárva

Vass Sándor képzőművész
Online nézhető
2020. május 05. (kedd) - 2020. május 31.

A járványhelyzet miatt a Társaskör Galéria kiállításait sajnos nem lehet megrendezni, a Társasköri Kultúrkaranténazonban bemutatja az éppen soron következő alkotók műveit. 2020. május 5-től május 31-ig Vass Sándor képzőművész munkáiból láthattok válogatást.


Lárva


Az anyag és a forma szorosan összefügg, belső mondanivalója van, üzenetet közvetít felénk. A megformált nyers agyag, a gps koordináta, az ólom-béka, a műanyag lufi, a videó, a kalapácsgép, a szenzorok vagy egy ceruzarajz mind saját rezgéssel rendelkezik és beszél. Beszélnek, megkérdezik, hogy ha kölcsönadod a fiziológiai tulajdonságaid, szívverésed, vérnyomásod egy tárgynak (mondjuk szobornak) akkor változnak az egyéni határaid is...? Ha húzol egy vonalat a térképre, le tudod azt követni a természetben? Ha húzol egy vonalat gondolatban, le tudod azt követni az életben? A magunk köré épített világ miért más, mint a természet által fejlesztett struktúrák? Mit kezd a szív, ha két fej (két ideológia) tartozik hozzá?


Ha „jobb” előre megy, miért tolat a „bal” és fordítva? Mit tudnak a hernyók a pillangókról? Hogyan létezhet ellentét és egység egyszerre?


Ami nem készült el: Egy felfújható átlátszó, interaktív szobor, ami feszegeti az identitás kérdését, az emberi érzékelést, a látás és a hang közötti kapcsolatot, valamint a művészi kifejezésnek egy új, szenzorokon keresztüli lehetőségével próbálkozik. (Vass Sándor)

Hozzászólások