Könyv

APOSZTRÓF Est - „És azt álmodja, hogy él." - Rejtő Jenő-est - Várkert Irodalom

Online nézhető ONLINE
2020. november 10. (kedd) 19:00
Ár: 1900 Ft

Tízfilléres ponyvák, pengős regények, film, színpad, útirajz, P. Howard - ki az?
Hazánk egyik legnépszerűbb író, kabaré- és színpadi szerző, forgatókönyvírója, a magyar szórakoztató irodalom népszerű képviselője és megújítója, a 115 éve született Rejtő Jenő. A Várkert Irodalom sorozat novemberi estjén őt idézzük meg, a mindössze 37 évet élt, mégis nagyhatású alkotót, aki Hamburgban dokkmunkás volt és illatszerárus, Svédországban heringhalász, Genovában építőmunkás, Zürichben gobelinkereskedő, Franciaországban sztepptáncos, dolgozott vándorcirkuszban és járt Afrikában is, majd 1930-ban kölcsönkért pénzből tért haza Olaszországból, és itthon írni kezdett. Írói munkássága, felejthetetlen szereplői és történetei is megelevenednek a színpadon beszélgetésben, zenében és felolvasószínházban, többek között Thuróczy Gergely irodalmi muzeológussal, Rejtő-kutatóval.
Háziasszony: Juhász Anna

Parkolási információk:
A jegy felmutatásával a parkolás ingyenes a Várkert Bazár mélygarázsában 3 óra időtartamra (behajtás a Szarvas tér felől), a szabad helyek függvényében. A garázsból való kihajtáshoz a jegyet az előadás jegypénztárában érvényesíteni szükséges!

A szervezők kérik, hogy mennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van vagy tudomása szerint jelenleg is beteg, ne vegyen részt a programon. Az előadás során az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A rendezvényeken a maszk viselés kötelező, a rendezvény szünetében és az ülőhelyekkel berendezett nézőtér helyszínén kívüli területeken javasoljuk a legalább 1,5 méteres védőtávolság tartását.

A fenti szabályok megsértése esetén a rendezvény felelősének felszólítására a néző köteles a rendezvény helyszínét elhagyni.

Egyéb intézkedéseinkről itt tájékozódhat