Könyv

Böszörményi Zoltán: Kényszerleszállás Shannonban

Helyszín:


1068 Budapest, Andrássy út 45

A szerzővel Mészáros Sándor és Varga Melinda beszélget.


A csomagtérben a pillanat lila-zöld hátizsákja lapul


Elbeszélő költeményt írt halál közeli élményéről Böszörményi Zoltán. A Kényszerleszállás Shannonban című legújabb verseskötetét (Kalligram–IJK) valós esemény ihlette: a Londonból Barbados felé tartó repülőgép műszaki meghibásodás miatt kényszerleszállást hajtott végre az írországi Shannonban. A helybéliek szerint a gép utasait Szent Patrik, Írország védőszentje mentette meg.
„A remény minden borúlátás és bizonytalanság lényege” – szól a verseskönyv nyitósora. Mit rejt ez az axiómaszerű mondat, s miért gondolja a poéta az irodalmat isteni játéknak, sugallatnak, hogyan kötődik a könyv az egzisztencializmus előfutárához, Pascalhoz, Hamvas Bélához vagy a Tabula smaragdinához, járt-e Ady Endre a monte-carlói kaszinóban? – megtudhatja, ha eljön a verseskötet bemutatójára.
A költő és két beszélgetőtársa, Mészáros Sándor és Varga Melinda különleges időtér-utazásra, filozófiai-költészeti kalandtúrára hívja az érdeklődőket. Ne hagyja ki, látogasson el március 21-én a délután öt órakor kezdődő bemutatóra az Írók Boltjába!

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás